Mario Vargas Llosa - La fiesta del chivo ('Bigbooks')

Schrijver:
Titel: La fiesta del chivo ('Bigbooks')
ISBN: 9788466320665
Uitgever: Suma de Letras
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
La fiesta del chivo, ook bekend als 'Het feest van de bok' in het Nederlands, is een roman geschreven door de Peruaanse auteur Mario Vargas Llosa. Het boek werd oorspronkelijk gepubliceerd in 2000 en is gebaseerd op de laatste dagen van de Dominicaanse dictator Rafael Trujillo.

Het verhaal speelt zich af in zowel het heden als het verleden en volgt verschillende personages die op de een of andere manier verbonden zijn met Trujillo. Het boek begint in 1996, wanneer Urania Cabral, een succesvolle advocate die al jaren in ballingschap in de Verenigde Staten leeft, terugkeert naar de Dominicaanse Republiek om haar stervende vader te bezoeken. Haar vader was ooit een van de naaste adviseurs van Trujillo, maar Urania heeft hem al jaren niet gezien vanwege een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd.

Terwijl Urania haar vader bezoekt, worden herinneringen aan het verleden opgeroepen. Het verhaal springt terug naar de jaren 1950, toen Trujillo nog aan de macht was. Het beschrijft de gruweldaden en onderdrukking van het regime, evenals de corruptie en de angst die het land in zijn greep hielden. De lezer wordt geïntroduceerd in de wereld van Trujillo en zijn innerlijke kring, waaronder zijn zoon Ramfis en zijn handlangers.

Het boek concentreert zich ook op de samenzwering tegen Trujillo en de gebeurtenissen die leidden tot zijn dood in 1961. Verschillende personages, waaronder een groep jonge rebellen, plannen een aanslag op de dictator. De roman beschrijft de spanning en de risico's die gepaard gaan met hun poging om de tiran omver te werpen.

La fiesta del chivo is een meeslepende roman die de lezer meeneemt naar een donkere periode in de geschiedenis van de Dominicaanse Republiek. Het boek onderzoekt thema's als macht, corruptie, onderdrukking en de gevolgen van een dictatoriaal regime. Het laat zien hoe de daden van een enkel individu het leven van velen kunnen beïnvloeden en hoe de erfenis van een dictator nog lang na zijn dood voortleeft.

Mario Vargas Llosa, een van de meest gevierde Latijns-Amerikaanse schrijvers, weeft op meesterlijke wijze fictie en historische feiten samen in dit boek. Hij creëert levendige personages en gebruikt een meeslepende vertelstijl om de lezer te betrekken bij het verhaal. La fiesta del chivo is een krachtige roman die de lezer aan het denken zet en een diepgaand inzicht biedt in de complexiteit van politieke systemen en de menselijke natuur.

Kortom, La fiesta del chivo is een meeslepende roman die de lezer meeneemt naar de laatste dagen van de Dominicaanse dictator Rafael Trujillo. Het boek onderzoekt thema's als macht, corruptie en onderdrukking, en biedt een diepgaand inzicht in de complexiteit van politieke systemen. Het is een meesterwerk van Mario Vargas Llosa en een must-read voor liefhebbers van historische fictie.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.