Bufalino, Gesualdo - De leugens van de nacht.

Schrijver:
Titel: De leugens van de nacht.
ISBN: 9789025467937
Taal: Nederlands
Uitgever: Contact Amsterdam
Bijzonderheden: 1989; 156 pag.; vertaling Wilfred Oranje; paperback. (knikje in achterplat)
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Vier revolutionairen brengen de nacht voor hun executie door op een strafeiland. Ze zijn - het is de tijd van de Italiaanse eenwording - in opstand gekomen tegen koning en Kerk. De gouverneur van de vesting waarin ze verblijven belooft vrijspraak wanneer ten minste een van hen de naam verraadt van degene die de acties beraamde. In hun cel bevindt zich nog een ter door veroordeelde, een beruchte bandiet: hij stelt voor om elkaar in eze nacht te vertellen welke gebeurtenissen hun leven zinvol heeft gemaakt. In twijfel en ontreddering doet ieder zijn verhaal, over de eerste liefde, over de dood van een tweelingbroer, over een vadermoord en over de verveling. Ze becommentariëren elkaars ervaringen, elkaars religieuze en politieke opvattingen. Maar vertellen ze de waarheid? Redden ze zichzelf door verraad te plegen? In geserreerde stijl schetst Bufalino eerst de situatie; in bloemrijker taal laat hij zijn hoofdpersoon daarna hun leven tekenen. Het resultaat is een beklemmende historische fantasie over de leugens van het leven.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.