VELLENGA, DIRK. - De zesde van '60. Herinneringen van een schoo

Schrijver:
Titel: De zesde van '60. Herinneringen van een schoolklas.
ISBN: 9789029563765
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers, Amsterdam Antwerpen
Bijzonderheden: 2006; 207 pag.; paperback.
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Ze waren leerlingen van een lagere school in Leeuwarden in de jaren vijftig en hebben allemaal hun eigen herinneringen aan Koninginnedag, het paasvoetbaltoernooi en het schoolreisje. Ze vormden toen een toevallige maar hechte gemeenschap, die in 1960 in een cruciale periode belandde. De Telemannschool was een warm nest, maar veranderde in de zesde klas in een krachtige lanceerbasis naar de stroomversnellingen van de jaren zestig. Dirk Vellenga is een van die leerlingen, en hij heeft al zijn klasgenoten opgezocht om te zien wat er is overgebleven van de twaalfjarigen van toen en de wereld waarin ze opgroeiden. Ze vertelden hem wat ze met hun leven hebben gedaan en wat het leven met hen heeft gedaan. Toen hij aan zijn tocht door de tijd begon, had Vellenga niet meer dan een zwart-witfoto van de klas tijdens het schoolreisje van 1960. Nu ligt er een boek met ontroerende levensverhalen, een kleurrijk beeld van een generatie.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

zakelijk

Logo De boekenzolder

Alle boeken van De boekenzolder Stel een vraag over dit boek aan De boekenzolder

Deze verkoper staat op een markt in Appingedam op 11-06-2023

Deze verkoper staat op een markt in Veendam op 15-07-2023

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  De Boekenzolder
  Kamer van Koophandel nummer: 01139857

  http://deboekenzolder.boekwinkeltjes.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.