Kelders, Johan - Zwerver.

Schrijver:
Titel: Zwerver.
ISBN: 9789038890159
Taal: Nederlands
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam
Bijzonderheden: 2007. 138 pp. paperback.
Prijs: € 6,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Hoe herken je een gewezen zwerver? Die vraag drong zich op toen ik in april 2006 werd benaderd door ene Johan Kelders. Hij wilde voor Het Parool een column schrijven.
Dagelijks nog wel.
Zo'n aanbod is niks bijzonders. Gemiddeld verschenen er wel een stuk of vijf per week in mijn inbox. In alle soorten en maten.
Maar dit aanbod, dit was wel bijzonder.
'Ik heb een jaar in Amsterdam over straat rondgezworven. Mijn huis uitgezet,' mailde hij. 'Ik heb mijn ervaringen neergelegd in een groot aantal korte stukjes, die ik 's nachts schreef Bijgaand vindt u er een aantal. Ik kan er zo honderden maken.'
Toen ik er vijf had gelezen, wist ik genoeg.
Maar was wat hij beschrijft ook echt waar?
We ontmoetten elkaar. De eerste keer hooguit drie kwartier, want Johan was niet op zijn gemak. In de keren erna vertelde hij, zwetend, onzeker en brokkeling, zijn levensverhaal. Hoe hij na de zelfmoord van zijn vrouw op straat terechtkwam en een jaar lang zwierf in een roes van drank en psychische chaos.
Dat verhaal stond, stukje voor stukje, van September 2006 tot februari 2007 elke dag in Het Parool. De reacties van lezers stroomden binnen - vrijwel zonder uitzondering positief. Het rechtvaardigt deze bundeling, want het is uniek materiaal over de zelfkant van Amsterdam, een wereld die we liever niet kennen.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.