Kuitert, H. M. - HET ALGEMEEN BETWIJFELD CHRISTELIJK GELOOF - E

Schrijver:
Titel: HET ALGEMEEN BETWIJFELD CHRISTELIJK GELOOF - EEN HERZIENING
ISBN: 9789025944810
Taal: Nederlands
Uitgever: Ten Have, Baarn
Bijzonderheden: 1992, paperback, 300 pagina's, formaat 13,5x21 cm
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Zie scans.
In voorraad 2 exempl, waarvan een met onderstrepingen (StO5) Euro 4,00.
Gevoelens van onzekerheid en twijfels over wat (nog) christelijk geloof is en wat niet meer. Waar komen we God tegen, alleen in de kerk of ook in het gewone leven? Kan Jezus interessant genoeg zijn om ons vandaag nog bezig te houden? Dit boek is speciaal geschreven voor al die mensen die vragen over hun geloof hebben en op zoek zijn naar een antwoord. Kuitert dringt door de stofwolken van de elkaar met grote snelheid opvolgende coorstellen tot nieuwbouw heen en laat zien waar het in de klassieke geloofsvoorstellingen van de christelijke traditie om begonnen was! Geen boek voor theologen, maar gewoon voor mensen die met hun oude geloofsvoorstellingen geen raad meer weten en die zich afvragen of er nog wel iets over is. Kuitert heeft zijn boek helder ingedeeld langs de lijnen van klassieke thema's als traditie, God, schepping, de mens, jezus Christus, verzoening, opstanding, oordeel, Triniteit, uitverkiezing, de kerk, sacrament, hienamaals, gebed, gebod en de bijbel.
De impasse waarin velen verkeren doordat de gangbare geloofsvoorstellingen hun ontvielen, gaf Kuitert (1924, oud-hoogleraar VU Amsterdam) aanleiding de traditionele christelijke geloofsleer op haar hoofdpunten te doorlichten. De structuur van het boek liet hij bepalen door de systematiek van de leer; de verschillende items becommentarieert hij dan kritisch. Deze methode heeft nadelen: zo komt zijn eigen visie broksgewijs over en, ten nadele van zijn alternatieven, zelfs wat negatief. Overeind blijven begrippen als zonde en verzoening; andere als openbaring, erfzonde en voorzienigheid krijgen het zwaar, terwijl hij bijv. schepping, zondeval en opstanding ontraditioneel opvat. Wezenlijk is dat hij God nooit losmaakt van zijn schepping (ook het kwaad is niet buiten God) en dat hij godsdienst en geloof ziet als een wordingsproces waarin mensen hun leven ten overstaan van God interpreteren; in dit kader beziet hij Jezus en de bijbel. Kuiterts benadering in dit geruchtmakende boek is rationeel, nauwelijks spiritueel.
Verder lezen

Alcoboek uit Harderwijk

Logo Alcoboek

Bestelling boven Euro 60,00 geen verzendkosten bij verzending in Nederland. De verzendkosten in Nederland zijn: Brievenbuspost tot 20 gram 0,83, tot 50 gram 1,66, tot 100 gram 2,49, tot 350 gram 3,32, tot 2 kg 4,15, brievenbuspakje 4,25. Postpakket tot 10 kg 6,95, tot 30 kg 13,25. Via UPS tot 20 kg 4,15 (afhalen bij UPS afhaalpunt) De verzendkosten naar België zijn: Post.nl: Brievenbuspost tot 20 gram 1,40, tot 50 gram 2,80, tot 100 gram 4,20, tot 350 gram 8,40, tot 2 kg 12,60. Postpakket tot 2 kg zonder T&T 9,80, tot 2 kg met T&T 13,00, tot 5 kg 19,50, tot 10 kg 25.00. Via UPS tot 20 kg 13,32 (afhalen bij UPS afhaalpunt). Mijn verzenddagen zijn de maandag en de donderdag m.u.v. spoedbestellingen zoals bijv. lezen op vakantie, in het ziekenhuis of voor verjaardagen. Graag melden a.u.b. IK VERZEND ALLEEN BOEKEN NAAR NEDERLANDSE, BELGISCHE EN DUITSE ADRESSEN.
****************************
ATTENTIE VOOR VERENIGINGEN!
Eenvoudig en goedkoop drukken van uw clubblad, programmablad, periodiek, reklamefolder enz. Wij drukken alleen in zwart,op A4 formaat (gevouwen A5). Wij drukken van de door u aangeleverde originelen. Prijzen zijn exklusief BTW en inklusief bezorging in heel Nederland. Stuur uw bestaande boekje op en vraag een vrijblijvende offerte. Wij drukken bijvoorbeeld mailings, folders,clubbladen voor sport- en cultuurverenigingen, programmabladen voor Oranjeverenigingen.
AlcoPrint,
Churchilllaan 21,
3844BK Harderwijk,
Telefoon 0341-416280,
Mobiel 06-22970438
Email: a.hengeveld@online.nl,
Website: www.drukkerij-alco.com
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kuitert, H. M. - HET ALGEMEEN BETWIJFELD CHRISTELIJK GELOOF - EEN HERZIENING Kuitert, H. M. - HET ALGEMEEN BETWIJFELD CHRISTELIJK GELOOF - EEN HERZIENING

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Alcoboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Alcoboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Alcoboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Alcoboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Alcoboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.