Michener, James A. - CENTENNIAL - HOE AMERIKA'S WESTEN DOOR IMM

Schrijver:
Titel: CENTENNIAL - HOE AMERIKA'S WESTEN DOOR IMMIGRANTEN UIT VELE LANDEN WERD OPENGELEGD EN HOE DAARBIJ DE INDIANEN WERDEN VERDREVEN - EEN MEESLEPEND EPOS VAN LIEFDE EN STRIJD, RECHT EN ONRECHT, HOOP EN WANHOOP
ISBN: 9026971230
Taal: Nederlands
Uitgever: van Holkema & Warendorf, Houten
Bijzonderheden: 1989, gebonden met stofomslag, 960 pagina's, formaat 14x22 cm
Prijs: € 7,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Zie scans.
Beschadigde s.o.
Centennial beschrijft hoe Amerika's Verre Westen werd opengelegd door immigranten uit vele landen en hoe daarbij de indianen werden verdreven. Onder de immigranten bevinden zich de meest uiteenlopende figuren. Zo maken we kennis met Levi en Elly, rond wier hoeve het plaatsje Centennial komt te liggen; Oliver Seccombe, een Engelsman die een ranch van ruim twee miljoen hectare weet op te bouwen; Frank Skimmerhorn, de indianenhater die een ware slachting onder de indianen aanricht; Mervin Wendell, acteur en makelaar in onroerend goed; Brumbaugh, de Duitser uit Rusland die leert het land vruchtbaar te maken; en de Grebes, die een wanhopige strijd leveren tegen het dorre land. Zij zijn slechts enkelen van de tientallen personen uit Centennial, allen behorend tot de zeven generaties mensen die 'hun' land vormden en die tevens zelf door het land gevormd werden.
Recensie
James A. Michener, de bekende Amerikaanse auteur van epische historische romans, heeft in het boek Centennial de geschiedenis van de Verenigde Staten van het ontstaan van de wereld tot het 200-jarig bestaan van de V.S. in 1976 willen samenvatten. Tot dit doel laat hij een fictieve historicus de geschiedenis napluizen van het al even fictieve stadje Centennial in Colorado. Zo ontstaat een raamvertelling: de geleerde voorziet de gebeurtenissen van commentaar, en elk van zijn verslagen bevat in romanvorm een deel van de geschiedenis. Het is een informatief boek, al zijn sommige interpretaties aanvechtbaar of te generaliserend. Als roman is Centennial wisselend van kwaliteit: sommige stukken zijn subliem, in het volgende worden karaktertekening en afronding van de persoonlijke geschiedenis gemist of is Michener te langdradig.
Verder lezen

Alcoboek uit Harderwijk

Logo Alcoboek

ATTENTIE: BELANGRIJKE MEDEDELING
KRIJGT U GEEN REACTIE VAN MIJ OP UW BESTELLING, KIJK DAN EVEN IN UW SPAMBOX, DAAR KOMEN MIJN BERICHTEN VEEL TE VAAK IN TERECHT. Bestelling boven Euro 60,00 geen verzendkosten bij verzending in Nederland. De verzendkosten in Nederland zijn: Brievenbuspost tot 20 gram 0,91, tot 50 gram 1,82, tot 100 gram 2,73, tot 350 gram 3,64, tot 2 kg 4,40, brievenbuspakje 4,50. Postpakket tot 10 kg 7,25, tot 23 kg 13,50. Via UPS tot 20 kg 4,30 (afhalen bij UPS afhaalpunt) De verzendkosten naar België zijn: Post.nl: Brievenbuspost tot 20 gram 1,50, tot 50 gram 3,00, tot 100 gram 4,50, tot 350 gram 7,50, tot 2 kg 9,00. Postpakket tot 2 kg zonder T&T 9,00, tot 2 kg met T&T 13,00, tot 2,5 kg 19,50, tot 10 kg 25.00. Via UPS tot 20 kg 15,00 (afhalen bij UPS afhaalpunt). IK VERZEND MIJN BOEKEN ALLEEN NAAR NEDERLANDSE, BELGISCHE EN DUITSE ADRESSEN.
****************************
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Michener, James A. - CENTENNIAL - HOE AMERIKA'S WESTEN DOOR IMMIGRANTEN UIT VELE LANDEN WERD OPENGELEGD EN HOE DAARBIJ DE INDIANEN WERDEN VERDREVEN - EEN MEESLEPEND EPOS VAN LIEFDE EN STRIJD, RECHT EN ONRECHT, HOOP EN WANHOOP Michener, James A. - CENTENNIAL - HOE AMERIKA'S WESTEN DOOR IMMIGRANTEN UIT VELE LANDEN WERD OPENGELEGD EN HOE DAARBIJ DE INDIANEN WERDEN VERDREVEN - EEN MEESLEPEND EPOS VAN LIEFDE EN STRIJD, RECHT EN ONRECHT, HOOP EN WANHOOP

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Alcoboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Alcoboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Alcoboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Alcoboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Alcoboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.