Travers, Susan & Wendy Holden - EEN LIEFDE IN AFRIKA - HET WAAR

Schrijver:
Titel: EEN LIEFDE IN AFRIKA - HET WAAR GEBEURDE EN MOEDIGE VERHAAL VAN DE ENIGE VROUW IN HET VREEMDELINGENLEGIOEN
ISBN: 9044301403
Taal: Nederlands
Uitgever: The House of Books, Vianen, Antwerpen
Bijzonderheden: 2000, gebonden met stofomslag, 364 pagina's, formaat 14,5x22,5 cm, in prima staat
Prijs: € 5,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Zie scans.
Susan Travers groeide beschermd op in een rijk Engels gezin, maar droomde al op jonge leeftijd van een spannend leven vol avontuur. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, lukte het haar als enige vrouw zich aan te sluiten bij het Franse Vreemdelingenlegioen, dat in zijn 167 jaar geschiedenis alleen mannen heeft toegelaten. In 1940 werd Susan de persoonlijke chauffeur van kolonel Koenig, in de woestijn van Noord-Afrika. Tijdens de vaak levensgevaarlijke ritten langs de linies met de kolonel, bloeide er tussen hen een passionele relatie op. Een liefde die eenmaal terug in Europa onmogelijk bleek, maar hen voor altijd zou verbinden. Aan zijn zijde overleefde ze veldslagen die van doorslaggevend belang waren voor het verloop van de oorlog. Susan Travers wordt op 23 september 1909 geboren in Londen in een welgesteld milieu. Na een onbekommerde jeugd in Groot-Brittannie verhuist ze in 1921 met haar ouders naar Cannes. Daar volgt ze middelbaar onderwijs. Op haar zestiende wordt ze, ter voorbereiding op een huwelijk, naar een kostschool voor meisjes in Florence gestuurd. Wanneer haar opvoeding voltooid is, trekt ze flierefluitend tien jaar lang van het ene land naar het ander in Europa. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog neemt ze als eerste en enige vrouw dienst in het Vreemdelingenlegioen dat aan de zijde van de geallieerden strijdt tegen de Duitsers. Ze wordt persoonlijk chauffeur van kolonel Marie-Pierre Koenig in de noordelijke Sahara en is in die hoedanigheid nauw betrokken bij de gevechten met het Duitse leger onder aanvoering van generaal Rommel. Tussen Koenig en haar ontwikkelt zich een gepassioneerde verhouding, hij is de liefde van haar leven, maar na de oorlog blijkt dat een blijvende verbintenis een onmogelijkheid is. In 1947 trouwt ze met Nicholas Schlegelmilch. Het weinig alledaagse levensverhaal van Travers.
Verder lezen

Alcoboek uit Harderwijk

Logo Alcoboek

Bestelling boven Euro 60,00 geen verzendkosten bij verzending in Nederland. De verzendkosten in Nederland zijn: Brievenbuspost tot 20 gram 0,83, tot 50 gram 1,66, tot 100 gram 2,49, tot 350 gram 3,32, tot 2 kg 4,15, brievenbuspakje 4,25. Postpakket tot 10 kg 6,95, tot 30 kg 13,25. Via UPS tot 20 kg 4,15 (afhalen bij UPS afhaalpunt) De verzendkosten naar België zijn: Post.nl: Brievenbuspost tot 20 gram 1,40, tot 50 gram 2,80, tot 100 gram 4,20, tot 350 gram 8,40, tot 2 kg 12,60. Postpakket tot 2 kg zonder T&T 9,80, tot 2 kg met T&T 13,00, tot 5 kg 19,50, tot 10 kg 25.00. Via UPS tot 20 kg 13,32 (afhalen bij UPS afhaalpunt). Mijn verzenddagen zijn de maandag en de donderdag m.u.v. spoedbestellingen zoals bijv. lezen op vakantie, in het ziekenhuis of voor verjaardagen. Graag melden a.u.b. IK VERZEND ALLEEN BOEKEN NAAR NEDERLANDSE, BELGISCHE EN DUITSE ADRESSEN.
****************************
ATTENTIE VOOR VERENIGINGEN!
Eenvoudig en goedkoop drukken van uw clubblad, programmablad, periodiek, reklamefolder enz. Wij drukken alleen in zwart,op A4 formaat (gevouwen A5). Wij drukken van de door u aangeleverde originelen. Prijzen zijn exklusief BTW en inklusief bezorging in heel Nederland. Stuur uw bestaande boekje op en vraag een vrijblijvende offerte. Wij drukken bijvoorbeeld mailings, folders,clubbladen voor sport- en cultuurverenigingen, programmabladen voor Oranjeverenigingen.
AlcoPrint,
Churchilllaan 21,
3844BK Harderwijk,
Telefoon 0341-416280,
Mobiel 06-22970438
Email: a.hengeveld@online.nl,
Website: www.drukkerij-alco.com
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Travers, Susan & Wendy Holden - EEN LIEFDE IN AFRIKA - HET WAAR GEBEURDE EN MOEDIGE VERHAAL VAN DE ENIGE VROUW IN HET VREEMDELINGENLEGIOEN Travers, Susan & Wendy Holden - EEN LIEFDE IN AFRIKA - HET WAAR GEBEURDE EN MOEDIGE VERHAAL VAN DE ENIGE VROUW IN HET VREEMDELINGENLEGIOEN

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Alcoboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Alcoboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Alcoboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Alcoboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Alcoboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.