Allende, Isabel - LIEFDE EN SCHADUW

Schrijver:
Titel: LIEFDE EN SCHADUW
ISBN: 9789028415089
Taal: Nederlands
Uitgever: Wereldbibliotheek, Amsterdam
Bijzonderheden: 1986, paperback met flappen, 295 pagina's, formaat 13x21 cm
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 4,45 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Zie scans.
Journaliste Irene en fotograaf Francisco stuiten op een massagraf. Ze kunnen nu niet langer de ogen sluiten voor wat mensen in hun land wordt aangedaan en gaan op onderzoek. Terwijl ze in verzet komen tegen de verschrikkingen van het dictatoriaal regime bloeit de liefde tussen hen op. Liefde en schaduw is een meeslepende geschiedenis vol geweld en liefde. Isabel Allende (1942) werkte in Chili onder meer voor een radicaal vrouwenblad en publiceerde talrijke artikelen. Na de militaire staatsgreep in 1973 waarbij haar oom, president Salvador Allende, werd vermoord, vestigde zij zich in Venezuela. Nu woont en werkt ze als schrijfster en journaliste in San Francisco. Haar wereldwijde succes als schrijfster begon met de roman Het huis met de geesten.
Verder schreef zij onder meer de succesvolle romans Eva Luna, Fortuna's dochter en Portret in sepia. 'Een boeiend, veelzijdig en gedetailleerd beeld van het leven in een Latijns-Amerikaans land...' Avenue. 'Je wil het boek in één ruk uitlezen.' Cosmopolitan
Recensie
Francisco en Irene, beiden werkzaam voor hetzelfde damesblad in een Zuidamerikaans land, worden door hun werk geconfronteerd met een lugubere kant van dat militaire regime. Ze stuiten op een illegaal massagraf voor vermisten. Hun besluit dit openbaar te maken, brengt hun eigen leven in gevaar. De moeilijke omstandigheden waarin ze komen te verkeren, drijven hen in elkaars armen. 'La Casa de los Espiritus' ('Het huis met de geesten'), het romandebuut van de Chileense schrijfster (1942) in 1982, was tevens haar internationale doorbraak. Vanaf haar 17e werkt ze als journaliste. Eerder schreef ze kinderboeken en toneelstukken. Begin '70 was ze in haar vaderland Chili een bekende t.v.-persoonlijkheid. Na de coup verliet ze haar land. Momenteel woont ze in Venezuela. 'Liefde en Schaduw' is boeiend en aangrijpend tegelijk en geeft een goed beeld van het onzekere leven onder een dictatoriaal regime (Chili). Dit boek is evenwichtig opgebouwd. Het is zowel lyrisch als nuchter van toon. Met deze roman maakt ze haar plaats aan de top van het Spaansamerikaanse proza waar.
Verder lezen

Alcoboek uit Harderwijk

Logo Alcoboek

Bestelling boven Euro 60,00 geen verzendkosten bij verzending in Nederland. De verzendkosten in Nederland zijn: Brievenbuspost tot 20 gram 0,83, tot 50 gram 1,66, tot 100 gram 2,49, tot 350 gram 3,32, tot 2 kg 4,15, brievenbuspakje 4,25. Postpakket tot 10 kg 6,95, tot 30 kg 13,25. Via UPS tot 20 kg 4,15 (afhalen bij UPS afhaalpunt) De verzendkosten naar België zijn: Post.nl: Brievenbuspost tot 20 gram 1,40, tot 50 gram 2,80, tot 100 gram 4,20, tot 350 gram 8,40, tot 2 kg 12,60. Postpakket tot 2 kg zonder T&T 9,80, tot 2 kg met T&T 13,00, tot 5 kg 19,50, tot 10 kg 25.00. Via UPS tot 20 kg 13,32 (afhalen bij UPS afhaalpunt). Mijn verzenddagen zijn de maandag en de donderdag m.u.v. spoedbestellingen zoals bijv. lezen op vakantie, in het ziekenhuis of voor verjaardagen. Graag melden a.u.b. IK VERZEND ALLEEN BOEKEN NAAR NEDERLANDSE, BELGISCHE EN DUITSE ADRESSEN.
****************************
ATTENTIE VOOR VERENIGINGEN!
Eenvoudig en goedkoop drukken van uw clubblad, programmablad, periodiek, reklamefolder enz. Wij drukken alleen in zwart,op A4 formaat (gevouwen A5). Wij drukken van de door u aangeleverde originelen. Prijzen zijn exklusief BTW en inklusief bezorging in heel Nederland. Stuur uw bestaande boekje op en vraag een vrijblijvende offerte. Wij drukken bijvoorbeeld mailings, folders,clubbladen voor sport- en cultuurverenigingen, programmabladen voor Oranjeverenigingen.
AlcoPrint,
Churchilllaan 21,
3844BK Harderwijk,
Telefoon 0341-416280,
Mobiel 06-22970438
Email: a.hengeveld@online.nl,
Website: www.drukkerij-alco.com
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Allende, Isabel - LIEFDE EN SCHADUW Allende, Isabel - LIEFDE EN SCHADUW

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Alcoboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Alcoboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Alcoboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Alcoboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Alcoboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.