Blake, Michael - DE DANS VAN DE WOLF

Schrijver:
Titel: DE DANS VAN DE WOLF
ISBN: 9789022511558
Taal: Nederlands
Uitgever: De Boekerij, Amsterdam
Bijzonderheden: 1990, paperback, 285 pagina's, formaat 14x21,5 cm
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 4,20 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Zie scans.
1860, Montana. De jonge cavalerie-luitenant John Dunbar wordt per ongeluk naar een afgelegen, onbemande buitenpost van het Amerikaanse leger gestuurd. In het fort, aan de rand van de beschaving, met slechts een oude eenzame wolf als gezelschap, moet John zichzelf zien te redden. De wil om te overleven dwingt hem tenslotte naar een nabij gelegen Indianenkamp, waar hij kennis maakt met de Comanchen, een machtig glorierijk volk. Daar zal John Dunbars leven voor altijd veranderen. Langzaam keert hij de blanke beschaving de rug toe. Zijn liefde voor de prachtige wuivende grasvlakte en haar trotse bewoners groeit met de dag. Als ‘Hij die danst met de wolven’ wordt John geaccepteerd door de Comanche-stam. Hij gaat mee op buffeljacht, hij bestrijdt als een echte krijger de vijandige Pawnees; en hij leert de taal der liefde van de beeldschone Comanche-vrouw wier leven hij heeft gered.
Maar dan, in de laatste roemrijke dagen van de Sioux-indianen, wanneer zij nog de ‘Heersers van de Vlakten’ worden genoemd, keert Johns verleden terug om hem te achtervolgen. Hij moet een definitieve keuze maken tussen zijn oude bestaan en zijn nieuwe leven. De blanke kolonisten rukken op om de Indianen van hun oude jachtgronden te verdrijven en een der meest tragische episoden in de Amerikaanse geschiedenis neemt een aanvang. John ontdekt wie de echte wilden zijn en waar zijn eigen trouw ligt.
In 1863 onderscheidt de jonge luitenant John J. Dunbar zich in de Amerikaanse Burgeroorlog en mag als beloning naar het westen. In zijn eentje op Fort Sedgewick gestationneerd, sluit Dunbar vriendschap met de oude wolf Twee Sokken en een Comanche-stam in de buurt. Als hij de stam helpt hun vijanden de Pawnee te verslaan, wordt hij als Dans van de Wolf geheel en al door de stam opgenomen. Als Dunbar dan de leden van het nieuwe garnizoen van Fort Sedgewick ontmoet die hem als verrader beschouwen en zowel zijn paard Cisco als de wolf Twee Sokken afschieten, weet Dunbar waar zijn loyaliteit ligt. Een aardig verhaal dat echter door de stijl - wat kinderachtig en belerend en geforceerd filosofisch - veel aan kracht inboet. De lezer wordt zelden opgeslorpt door de gebeurtenissen en de verheerlijking van de indianen en de verguizing van de blanken gaan op den duur irriteren.
Verder lezen

Alcoboek uit Harderwijk

Logo Alcoboek

Bestelling boven Euro 60,00 geen verzendkosten bij verzending in Nederland. De verzendkosten in Nederland zijn: Brievenbuspost tot 20 gram 0,83, tot 50 gram 1,66, tot 100 gram 2,49, tot 350 gram 3,32, tot 2 kg 4,15, brievenbuspakje 4,25. Postpakket tot 10 kg 6,95, tot 30 kg 13,25. Via UPS tot 20 kg 4,15 (afhalen bij UPS afhaalpunt) De verzendkosten naar België zijn: Post.nl: Brievenbuspost tot 20 gram 1,40, tot 50 gram 2,80, tot 100 gram 4,20, tot 350 gram 8,40, tot 2 kg 12,60. Postpakket tot 2 kg zonder T&T 9,80, tot 2 kg met T&T 13,00, tot 5 kg 19,50, tot 10 kg 25.00. Via UPS tot 20 kg 13,32 (afhalen bij UPS afhaalpunt). Mijn verzenddagen zijn de maandag en de donderdag m.u.v. spoedbestellingen zoals bijv. lezen op vakantie, in het ziekenhuis of voor verjaardagen. Graag melden a.u.b. IK VERZEND ALLEEN BOEKEN NAAR NEDERLANDSE, BELGISCHE EN DUITSE ADRESSEN.
****************************
ATTENTIE VOOR VERENIGINGEN!
Eenvoudig en goedkoop drukken van uw clubblad, programmablad, periodiek, reklamefolder enz. Wij drukken alleen in zwart,op A4 formaat (gevouwen A5). Wij drukken van de door u aangeleverde originelen. Prijzen zijn exklusief BTW en inklusief bezorging in heel Nederland. Stuur uw bestaande boekje op en vraag een vrijblijvende offerte. Wij drukken bijvoorbeeld mailings, folders,clubbladen voor sport- en cultuurverenigingen, programmabladen voor Oranjeverenigingen.
AlcoPrint,
Churchilllaan 21,
3844BK Harderwijk,
Telefoon 0341-416280,
Mobiel 06-22970438
Email: a.hengeveld@online.nl,
Website: www.drukkerij-alco.com
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Blake, Michael - DE DANS VAN DE WOLF Blake, Michael - DE DANS VAN DE WOLF

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Alcoboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Alcoboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Alcoboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Alcoboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Alcoboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.