Steenbeek, Rosita - INTENSIVE CARE. Rosita Steenbeek en haar mo

Schrijver:
Titel: INTENSIVE CARE. Rosita Steenbeek en haar moeder overleefden ternauwernood een ernstig auto-ongeluk. Een aangrijpend verhaal
ISBN: 9789044603736
Taal: Nederlands
Uitgever: Prometheus, Amsterdam
Bijzonderheden: 2004, gebonden met stofomslag, 165 pagina's, formaat 13x20,5 cm
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Zie scans.
Scheurtje s.o.
'Je hebt goed gesproken in de kerk. Helemaal in de stijl van je vader.' `Ik had nooit gedacht dat ik het zou kunnen, maar het ging vanzelf.' Het had Tado ook geholpen dat hij de rouwdienst voor zijn dochter zelf had kunnen leiden. Een halfjaar eerder dan mijn vader stierf zij in hetzelfde ziekenhuis. `Het was een troostende avond. Je bent extra blij met de mensen die er nog wél zijn.' Wat gebeurt er? Waar is de witte streep op de weg? De auto gaat naar links, over de linker weghelft. Ik zie het niet goed, heb mijn lenzen niet in.
We rijden over gras. Tado zegt niks, stuurt door, kalm. Een boom. Een gil. Uit mijn mond. Zo vaak heb ik deze momenten teruggezien, haarscherp. Als een korte film Die onverbiddelijke boom in de schijnwerpers van onze autolampen. Tado die geen krimp gaf, geen kreet, geen ruk aan het stuur, geen trap op de rem, waardoor ik twijfelde aan mezelf. En toen in een flits het besef: Nu gaan we dood. Rosita Steenbeek en haar moeder overleefden ternauwernood een ernstig auto-ongeluk. De bestuurder van de auto, een neef van Steenbeeks niet lang daarvoor overleden vader, kwam bij het ongeluk om het leven. Intensive care beschrijft in krachtige, beeldende scènes de verwarrende periode van de rouw en het moeizame lichamelijke herstel van Rosita Steenbeek en haar moeder. De twee vrouwen klampen zich aan elkaar en aan hun familie vast, en krabbelen langzaam op, doordat ze in alle ellende steeds oog houden voor het dierbare en voor het komische. Steenbeeks subtiele, registrerende stijl maakt Intensive care tot een aangrijpend verhaal waarin dramatische gebeurtenissen, ontroerende herinneringen en fijnzinnige beschrijvingen elkaar afwisselen en perfect in evenwicht houden.
Kort na het overlijden van haar vader raken de schrijfster en haar moeder ernstig gewond bij een verkeersongeluk. De chauffeur, een neef, overlijdt ter plaatse. De ervaringen van Rosita Steenbeek (1959) worden nauwgezet door haar beschreven: opname op de intensive care, operaties en het langzame herstel. Behalve voor haar eigen situatie heeft Rosita ook oog voor andere patiënten en de aandacht, het geduld en de professionaliteit van het verplegend personeel. Tijdens de lange weg naar herstel verwerken Rosita en haar moeder het overlijden van hun man en vader. Hij stierf in hetzelfde ziekenhuis waarin zij nu liggen en de behandelaars zijn ook deels dezelfde personen. Een aangrijpend verhaal met veel herinneringen en nauwkeurige beschrijvingen over verdriet en groei.
Verder lezen

Alcoboek uit Harderwijk

Logo Alcoboek

Bestelling boven Euro 60,00 geen verzendkosten bij verzending in Nederland. De verzendkosten in Nederland zijn: Brievenbuspost tot 20 gram 0,83, tot 50 gram 1,66, tot 100 gram 2,49, tot 350 gram 3,32, tot 2 kg 4,15, brievenbuspakje 4,25. Postpakket tot 10 kg 6,95, tot 30 kg 13,25. Via UPS tot 20 kg 4,15 (afhalen bij UPS afhaalpunt) De verzendkosten naar België zijn: Post.nl: Brievenbuspost tot 20 gram 1,40, tot 50 gram 2,80, tot 100 gram 4,20, tot 350 gram 8,40, tot 2 kg 12,60. Postpakket tot 2 kg zonder T&T 9,80, tot 2 kg met T&T 13,00, tot 5 kg 19,50, tot 10 kg 25.00. Via UPS tot 20 kg 13,32 (afhalen bij UPS afhaalpunt). Mijn verzenddagen zijn de maandag en de donderdag m.u.v. spoedbestellingen zoals bijv. lezen op vakantie, in het ziekenhuis of voor verjaardagen. Graag melden a.u.b. IK VERZEND ALLEEN BOEKEN NAAR NEDERLANDSE, BELGISCHE EN DUITSE ADRESSEN.
****************************
ATTENTIE VOOR VERENIGINGEN!
Eenvoudig en goedkoop drukken van uw clubblad, programmablad, periodiek, reklamefolder enz. Wij drukken alleen in zwart,op A4 formaat (gevouwen A5). Wij drukken van de door u aangeleverde originelen. Prijzen zijn exklusief BTW en inklusief bezorging in heel Nederland. Stuur uw bestaande boekje op en vraag een vrijblijvende offerte. Wij drukken bijvoorbeeld mailings, folders,clubbladen voor sport- en cultuurverenigingen, programmabladen voor Oranjeverenigingen.
AlcoPrint,
Churchilllaan 21,
3844BK Harderwijk,
Telefoon 0341-416280,
Mobiel 06-22970438
Email: a.hengeveld@online.nl,
Website: www.drukkerij-alco.com
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Steenbeek, Rosita - INTENSIVE CARE. Rosita Steenbeek en haar moeder overleefden ternauwernood een ernstig auto-ongeluk. Een aangrijpend verhaal Steenbeek, Rosita - INTENSIVE CARE. Rosita Steenbeek en haar moeder overleefden ternauwernood een ernstig auto-ongeluk. Een aangrijpend verhaal

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Alcoboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Alcoboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Alcoboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Alcoboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Alcoboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.