Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Cassee / Kohnstamm - Cultureel Woordenboek, encyclpedie van de

Schrijver:
Titel: Cultureel Woordenboek, encyclpedie van de algemene ontwikkeling
ISBN: 9789060747070
Uitgever: Anthos, 1998
Bijzonderheden: Nieuwe grote paperback, 23,5x19 cm., 660 pag.
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Gerangschikt naar een groot aantal kennisgebieden geeft het Nieuw Cultureel Woordenboek in korte, heldere omschrijvingen die begrippen, namen, feiten, gebeurtenissen en gezegden weer die tot onze culturele bagage zouden moeten behoren. Het is daarmee niet alleen een handzaam naslagwerk, maar ook een leesbaar compendium van de Nederlandse en internationale cultuur in brede zin.

Na elf jaar is het tijd voor een volledig herziene editie en mogen we met recht spreken van een Nieuw Cultureel Woordenboek. Veel hoofdstukken zijn herschreven, er is een aantal nieuwe auteurs aangetrokken en er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd over planten en dieren in de cultuur. Het boek is wederom rijk geillustreerd met geheel nieuw beeldmateriaal. Het register is sterk uitgebreid, waardoor het opzoekgemak aanzienlijk is vergroot.

Het Nieuw Cultureel Woordenboek is de volledig herziene en up-to-date gebrachte editie van deze klassieker, die voor het eerst verscheen in 1992, onder redactie van prof.dr. G.A. Kohnstamm en dr. H.C. Cassee. het boek werd een regelrechte bestseller en was volgens Hugo Brandt Corstius een conversation piece. In de jaren daarna heeft het boek zich een vaste plaats verworven tussen de klassieke naslagwerken.
Recensie(s)
Woordenboek en compendium van de Nederlandse cultuur. Het werk gaat uit van cultuur in de brede betekenis, het pretendeert alles wat een samenleving van mensen heeft voortgebracht en eigen is, op te nemen. Het gaat over taal, kunst, geschiedenis en popmuziek, maar ook over dijken, spreekwoorden, strips, handel en de ooievaar. De woorden zijn onderverdeeld in een 6-tal kennisgebieden, en daarbinnen in een aantal subhoofdstukken. Elk trefwoord is voorzien van een korte encyclopedische omschrijving. Het boek is veelomvattend, maar beperkt zich tot de Nederlandse en de belangrijkste internationale cultuur. Vlaanderen en de allochtone culturen zijn bewust buiten beschouwing gelaten. Het boek is omslachtig in het gebruik door de vele hoofdstukindelingen en dito alfabetten. Dit nadeel wordt gedeeltelijk ondervangen door een uitstekend register. De uitgave is enig in zijn soort en geschikt voor iedereen die zijn algemene ontwikkeling op peil wil houden, maar ook nuttig voor allochtonen die willen inburgeren en een snel overzicht wensen van alle facetten van de Nederlandse cultuur. De tweede druk (2004) werd geheel herzien en uitgebreid met informatie over bijv. 9-11 en Pim Fortuyn; deze derde druk (als paperback) is ongewijzigd.
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Cassee / Kohnstamm - Cultureel  Woordenboek, encyclpedie van de algemene ontwikkeling