Kohnstamm / Cassee - Cultureel Woordenboek, encyclpedie van de

Schrijver:
Titel: Cultureel Woordenboek, encyclpedie van de algemene ontwikkeling
Uitgever: Anthos, 1998
Bijzonderheden: Nieuwe grote paperback, 23,5x19 cm., 660 pag.
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 7,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Gerangschikt naar een groot aantal kennisgebieden geeft het Nieuw Cultureel Woordenboek in korte, heldere omschrijvingen die begrippen, namen, feiten, gebeurtenissen en gezegden weer die tot onze culturele bagage zouden moeten behoren. Het is daarmee niet alleen een handzaam naslagwerk, maar ook een leesbaar compendium van de Nederlandse en internationale cultuur in brede zin.

Na elf jaar is het tijd voor een volledig herziene editie en mogen we met recht spreken van een Nieuw Cultureel Woordenboek. Veel hoofdstukken zijn herschreven, er is een aantal nieuwe auteurs aangetrokken en er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd over planten en dieren in de cultuur. Het boek is wederom rijk geillustreerd met geheel nieuw beeldmateriaal. Het register is sterk uitgebreid, waardoor het opzoekgemak aanzienlijk is vergroot.

Het Nieuw Cultureel Woordenboek is de volledig herziene en up-to-date gebrachte editie van deze klassieker, die voor het eerst verscheen in 1992, onder redactie van prof.dr. G.A. Kohnstamm en dr. H.C. Cassee. het boek werd een regelrechte bestseller en was volgens Hugo Brandt Corstius een conversation piece. In de jaren daarna heeft het boek zich een vaste plaats verworven tussen de klassieke naslagwerken.
Recensie(s)
Woordenboek en compendium van de Nederlandse cultuur. Het werk gaat uit van cultuur in de brede betekenis, het pretendeert alles wat een samenleving van mensen heeft voortgebracht en eigen is, op te nemen. Het gaat over taal, kunst, geschiedenis en popmuziek, maar ook over dijken, spreekwoorden, strips, handel en de ooievaar. De woorden zijn onderverdeeld in een 6-tal kennisgebieden, en daarbinnen in een aantal subhoofdstukken. Elk trefwoord is voorzien van een korte encyclopedische omschrijving. Het boek is veelomvattend, maar beperkt zich tot de Nederlandse en de belangrijkste internationale cultuur. Vlaanderen en de allochtone culturen zijn bewust buiten beschouwing gelaten. Het boek is omslachtig in het gebruik door de vele hoofdstukindelingen en dito alfabetten. Dit nadeel wordt gedeeltelijk ondervangen door een uitstekend register. De uitgave is enig in zijn soort en geschikt voor iedereen die zijn algemene ontwikkeling op peil wil houden, maar ook nuttig voor allochtonen die willen inburgeren en een snel overzicht wensen van alle facetten van de Nederlandse cultuur. De tweede druk (2004) werd geheel herzien en uitgebreid met informatie over bijv. 9-11 en Pim Fortuyn; deze derde druk (als paperback) is ongewijzigd.
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook; http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kohnstamm / Cassee - Cultureel  Woordenboek, encyclpedie van de algemene ontwikkeling

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ankerboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.