Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Cels, Sanderijn - De keukenprinses, kookboek voor bevrijde vro

Schrijver:
Titel: De keukenprinses, kookboek voor bevrijde vrouwen
Uitgever: Prometheus, 2003
Bijzonderheden: Nieuwstaat gebonden, 22x14 cm., 307 pag., geïllustreerd
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

Keukenprestaties van vrouwen worden vandaag de dag gekenmerkt door chaos, assertiviteit en wispelturigheid. Vrouwen hebben geen tijd, geen geld en geen gevoel voor conflictpreventie. Kortom: ze koken op hoop van zegen. De keukenprinses is hun op het lijf geschreven.
Dit is een humoristisch kookboek dat de Bridgets, Ally's en Carries van Nederland niet mogen missen. Het bestaat uit columns en recepten voor moderne jonge vrouwen. Soms heb je geen zin om te koken, maar snak je wel naar een culinaire troost. En soms wil je uitpakken omdat er salarisonderhandelingen op handen zijn of omdat er een rekening moet worden vereffend: met je schoonvader, een schoolvriendin of een male chauvinist pig.
Voor allerlei eetgasten of avondjes alleen is De keukenprinses het ideale lees- en kookboek. Het is ingedeeld per gast, voor wie je steeds speciale recepten vindt en op maat gesneden tips voor een goed gesprek.
Sanderijn Cels is historicus, programmamakers en de auteur van het boek Grrls!
Recensie(s)

Kook- en leesboek voor moderne jonge vrouwen die het feminisme ver achter zich laten (dat was voor mammie) en bevrijd zijn van alle stereotiepe rolpatronen. Maar, zonder problemen vaart niemand wel en ook voor post-feministen eist het jachtige leven een tol. In dit boek staan columns van diverse auteurs met willekeurige onderwerpen als: supermodellen, schoonvaders, Germaine Geer, yuppen, Bridget Jones enz., gevolgd door recepten om in de stemming te blijven of om de gewenste indruk op gasten te maken. De gemaksrecepten zijn voor een wisselend aantal (1-6) eters met opgave van bereidingstijd, kosten in euro's, dranktip, muziektip en opgave van keukengerei. Het verzorgd uitgegeven boek werd in zwart-wit geillustreerd met advertentieplaatjes uit tijdschriften uit de jaren '30 en '40 (Spaarnestadarchief?) en op de omslag een keukenprinses uit de jaren '50. Voor bitches een humoristisch boek. Achterin opgave van meewerkende koks en websites (www.de-keukenprinses.nl geeft een goede indruk). Register op gerechtsoort.

Toos Verhoeven-van Raamsdonk
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Cels, Sanderijn - De  keukenprinses, kookboek voor bevrijde vrouwen