Yesudian, Selvarajan / Haich, Elisbeth - Sport en Yoga, het me

Schrijver:
Titel: Sport en Yoga, het meest verkochte boek over Hatha Yoga
Uitgever: Ankh-Hermes, 1996
Bijzonderheden: Zeer net gebonden boek, 22x14 cm., 222 pag. , ISBN 9789020240146met 59 foto`s
Prijs: € 12,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting;
Sport en yoga Hatha Yoga

Dit is het meest verkochte boek over Hatha- Yoga in ons land. Het is in 16 talen uitgegeven en er zijn reeds 1,5 miljoen exemplaren van verkocht. En niet ten onrechte. Het is duidelijk en overzichtelijk. Het geeft de belangrijkste Hatha yoga-oefeningen en beschrijft daarbij precies waar deze oefeningen goed voor zijn, met andere woorden op welke organen zij stimulerend of rustgevend werken.

"Yoga is een methode om volledige beheersing van ziel en lichaam te bereiken, Yoga kan door alle mensen, ongeacht geslacht, leeftijd en godsdienst beoefend worden. "Sport en Yoga" (Hatha-Yoga) wijst de weg, hoe gezondheid en gemoedsrust te verkrijgen. 1e door ademhalingsoefeningen en 2e door lichaamshoudingen (asana's). Dit boek bewijst, dat de oeroude wetenschap van Hatha-Yoga en haar praktische toepassing evenzeer in deze tijd passen als iedere andere vorm van lichamelijke vorming. Yesudian houdt bewust rekening met de behoeften van de Westerse mens, als hij in het middelpunt van zijn leer de lichaamscultuur en hierbij in de eerste plaats de ademtechniek stelt. De logische wijze, waarop de lezer in de materie ingevoerd wordt en de duidelijke opbouw van de leer verraden een grote kennis van de Europese verhoudingen"
Recensie(s)

Dit boek was een van de eerste werken over yoga dat in het Nederlands vertaald werd. De auteur vertelt over zijn eigen levensgeschiedenis en hoe yoga hem volkomen gezond maakte. In het algemeen is het een zeer bruikbaar boek voor de yoga-beoefenaar, ofschoon altijd voorzichtigheid is geboden. Het is vaak beter eerst onder leiding te oefenen om een basis te leggen, waarna dit boek als leidraad werkelijk zin heeft. Bevat een katern zwart-witfoto's van matige kwaliteit waarop een man (de auteur?) de asana's (oefeningen) en pranayama's (ademhalingstechnieken) perfect uitvoert. Gedrukt in een ouderwets lettertype. Saai groen omslag met een zwart-witfoto van het gezicht van een Indiase man. Achterin een schema om de oefeningen aan te leren in een tijdsbestek van 21 weken.
(Biblion recensie, Redactie.)
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook; http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Yesudian, Selvarajan / Haich, Elisbeth - Sport  en Yoga, het meest verkochte boek over Hatha Yoga

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ankerboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.