Boertjes, Katja - Wees gegroet. Kapellen langs velden en wegen

Schrijver:
Titel: Wees gegroet. Kapellen langs velden en wegen in Gelderland.
ISBN: 9789074271974
Taal: Nederlands
Uitgever: Kempen Uitgevers, Eindhoven Airport
Bijzonderheden: Gebonden, ex-bibliotheekboek, 1997, 98 blz. Met foto's en de bijlage met 5 kaarten.
Prijs: € 2,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Handzaam boekje dat de interessantste kapellen die Gelderland rijk is, beschrijft: meer dan zestig van de ruim honderd die er zijn, kleine en grote, langs velden en wegen, op kerkhoven en als zelfstandig onderdeel van een klooster of gasthuis, ter ere van Maria of van andere heiligen, van Angeren tot Zutphen, van Apeldoorn tot Zaltbommel. Vaak verrast het boek. Wie weet bijvoorbeeld dat er nog altijd veldkapellen worden gesticht? Sommige hebben een heel moderne uitstraling, andere zijn zo oud dat er nog slechts een ruïne van rest, zoals de kapeltoren in Baak. Diverse doen behalve voor persoonlijke vroomheid nog dienst bij processies en vieringen. Een enkele is protestants: in Hoog Soeren. Inleiding en glossarium bieden algemene informatie. Alfabetisch naar de gemeente van vestiging wordt elke kapel zakelijk beschreven: totstandkoming en geschiedenis, architectuur, gebruik in verleden en heden. Een vijftigtal zwart-witfotootjes van exterieur of interieur verlevendigen het boek. Vijf beschreven fietsroutes van zo'n 45 km. maken de lezer wellicht tot toerist.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.