Haan, Jacob Israël de - Pathologieën; de ondergangen van Joha

Schrijver:
Titel: Pathologieën; de ondergangen van Johan van Vere de With; met een voorrede van Georges Eekhoud en een nawoord door Wim J. Simons
ISBN: 9023303296
Taal: Nederlands
Uitgever: Kruseman
Bijzonderheden: 1975/herdr./230 p./gebonden
Beschikbaar: 4 exemplaren
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Uit de voorrede van Georges Eekhoud:

"Dit is een zeer belangrijk geschrift, waarin de Heer Jacob Israël de Haan, die een uitmuntend letterkundig kunstenaar is, en een psycholoog van een diep doordringensvermogen, over afwijkende gevoelsneigingen, dat wil zeggen over het uranisme geschreven heeft.
Reeds vroeger heeft de schrijver dit onderwerp behandeld in een boek 'Pijpelijntjes' waarvan het gebeuren voorviel in een van de meest eigenaardige wijken van Amsterdam. Met ene ontroerende waarheidsliefde en een groot kunstvermogen, maar ook met buitengewoon veel tact, die van maathouden weet, beschreef deze kunstenaar ons toen een deel van het leven van twee zenuw-ongezonde jonge mannen, die tot de groep van bijzonder vestootenen en misdeelden der liefde behoorden, te wier gunste de openbare meening, voorgegaan door de wetenschap en vooral door de letterkunde, zich nu eindelijk iets meer billijk begint te toonen.
(...)
In 'Pathologieën', zijn nieuwe boek, beschrijft de heer De Haan ons hoofdzakelijk de levensverhoudingen van twee homosexueelen. Een van hen behoort misschien niet in ieder opzicht tot de elite tot hen, die men superieure uranisten noemt, maar hij is toch een jongen van fijnen en kusnstvollen aard, teeder en toegewijd voor hen, die hij liefheeft, hoewel zijne geneegenheden al te sterk zijn, al blijven zij steeds zuiver."
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.