Isherwood, Christopher - Prater Violet; portret van een regisse

Schrijver:
Titel: Prater Violet; portret van een regisseur; vert (uit het Engels) door Kees Boukema. - Vert. van: Prater violet. - Londen : Methuen, 1946.
ISBN: 9021468581
Taal: Nederlands
Uitgever: Querido (Vlaggetjesreeks)
Bijzonderheden: 1983/1e dr./112 p./linnen gebonden met stofomslag
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De roman 'Prater Violet' is gebaseerd op de samenwerking van Christopher Isherwood met de Duitse schrijver en filmregisseur Berthold Viertel. Tijdens de winter van '33/'34 waren beiden betrokken bij het maken van de speelfilm 'Little Friend' in Londen.
In dr. Friedrich Bergmann (waarvoor Viertel model stond) tekent Isherwood een 'kunstenaar in Exil', die zich bewust is van het gevaar waarin Duitsland en in tweede instantie heel Europa verkeert, iemand die zich meer zorgen maakt over de bedreiging die het fascisme betekent voor de mensheid dan over zijn persoonlijk lot. Zijn verontwaardiging over de apathie en de besluiteloosheid van Europa tegenover het nationaal-socialisme is dan ook groot. De jonge 'Christopher Isherwood' die Bergmann terzijde staat bij de regie van de film 'Prater Violet' wordt door de auteur een salon-socialist genoemd, een typisch Engels moederskindje uit de bourgeoisie.
'Prater Violet' is daarnaast een satirische roman over de filmindustrie, over ruzies en veten en plotselinge uitbarstingen van 'grillige kunstenaars'. In 1945 verschenen in 'Harper's Bazar', werd 'Prater Violet' al vlug geprezen als de eerste roman waarin het medium film serieus wordt genomen.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.