Robb, Graham - Vreemden; homoseksuele liefde in de negentiende

Schrijver:
Titel: Vreemden; homoseksuele liefde in de negentiende eeuw; vert. (uit het Engels) door Han van der Vegt. - Vert van: Strangers; love in the nineteenth century. - 2003.
ISBN: 978035126831
Taal: Nederlands
Uitgever: Bert Bakker
Bijzonderheden: 2004/1e dr./384 p./geillustreerd/paperback/nieuw
Beschikbaar: 3 exemplaren
Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De negentiende eeuw was een gouden eeuw voor homoseksuelen. Lang voor Stone Wall en Gay Pride bestond er al een homocultuur in Europa en Amerika.
Graham Rob beschrijft in 'Vreemden' hoe homoseksuelen werden behandeld. Hij komt tot verrassende ontdekkingen: zo bestond er in de negentiende eeuw een zelfbewuste en verfijnd ontwikkelde Victoriaanse homocultuur. Aan de hand van wetgevingsteksten, literatuur, medische documenten en dagboeken toont Robb ons hoe homoseksuele mannen en vrouwen hun seksualiteit ontdekten en deze accepteerden of verborgen, hoe hun coming-out verliep en hoe ze contact legden met elkaar. Ook doet hij verslag van het fascinerende onderzoek naar gecodeerde homoseksualiteit van beroemde negentiende-eeuwse detectives als Auguste Dupin en Sherlock Holmes en wijst hij vooruit naar Batman en J. Edgar Hover.
'Vreemden' is een opzienbarend, bevlogen boek dat met inzicht, humor en doortastendheid is geschreven. Het reconsrueert de werkelijke, levendige geschiedenis van negentiende-eeuwse homoseksuele liefde voor de lezers van nu.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.