Boelaars, Bert - Koninklijke jaren; de Weerter periode van Gera

Schrijver:
Titel: Koninklijke jaren; de Weerter periode van Gerard Reve
Taal: Nederlands
Uitgever: Veen
Bijzonderheden: 2002/1e dr./afbn./166 p./paperback/nieuw
Prijs: € 9,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Literaire geschiedschrijving van de meest kleurrijke jaren uit het veelbewogen schrijversleven van Gerard Reve, zeer goed gedocumenteerd, met tal van ooggetuigenverslagen.

In 1972 vestigde Gerard Reve zich in het Limburgse provincistadje Weert. Hij nam zijn intrek bij Guus van Bladel, die Reves steun en toeverlaat werd in deze woelige jaren. In Weert kwam er bij de Grote Volksschrijver een rijke literaire productiestroom op gang, met als hoogtepunten de dichtbundel 'Het zingend hart' en de romans 'Lieve jongens', 'Een cirucusjongen' en 'Oud en eenzaam'.
Ook de Liefde bloeide in Weert menigmaal op, hartstochtelijk zelfs. Vele minnaars kwamen, maar gingen ook weer snel. In 1974 wachtte Reve een nieuw hoogtepunt: hij werd geridderd in de orde van Oranje-Nassau.

Bert Boelaars, nu radiomaker, was in deze jaren journalist bij het regionale huis-aan-huisblad 'Op de Keper'. Hij kwam in contact met Reve en slaagde erin hem 'redacteur' van zijn krant te maken, wat vele primeurs opleverde.
Boelaars gaat in 'Koninklijke jaren' terug naar deze periode en spreekt met nagenoeg alle betrokkenen. Het levert een boeiende en unieke reconstructie op van Reves 'Gouden Eeuw'.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.