Venema, Adriaan - Homoseksualiteit in de Nederlandse literatuur

Schrijver:
Titel: Homoseksualiteit in de Nederlandse literatuur
Taal: Nederlands
Uitgever: Paris-Manteau (Grote Marnix Pocket; no. 65)
Bijzonderheden: 1972/1e dr./206 p./paperback
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De zich welbewust als homofiel auteur manifesterende Adriaan Venema toont met dit boek aan, dat homoseksualiteit in de Nederlandse literatuur geen mode-verschijnsel van de jaren zeventig van onze eeuw is. In dagboekvorm noteert hij zijn parate kennis, bevindingen en ontdekkingen dienaangaande en citeert hij Nederlandse letterkudige teksten door-de-eeuwen-heen waaruit de homoseksuele geaardheid van de auteurs ervan duidelijk blijkt.
Venema kent zijn Blaman, Boutens, Burnier, Couperus, Dhondt, De Haan, Hanlo, Harten, Van Hattem, Membrecht, De Mérode, Plomp, Van het Reve, nog anderen en zichzelf.
Waar de geaardheid niet duidelijk blijkt (of bekend is), weet Venema vaak, louter door te citeren, toch de 'homoseksuele komponent' van de door hem gelezen auteur aan het daglicht te stellen. Zo bevat dit boek ook teksen van niet-homoseksuele, maar be- of onbewust toch hun homoseksuele komponent demonstrerende auteurs als (een greep): Peter Andriesse, J. Bernlef, Jeroen Brouwers, Remco Campert, Hugo Claus, Johan Daisne, Marnix Gijsen, Hella Haasse, W.F. Hermans, Harry Mulisch, E. du Perron, Daniël Robberechts ('de auteur met de mooiste ogen van Vlaanderen...'), Simon Vinkenoog, Jan Wolkers en van vele anderen. Alleen als bloemlezing al een uitermate rijke publicatie.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.