Kneppelhout, J. - Een beroemde knaap; ter herinnering aan Jan d

Schrijver:
Titel: Een beroemde knaap; ter herinnering aan Jan de Graan; bezorgd door Marijke Stapert-Eggen
Taal: Nederlands
Uitgever: Nijhoff (Nederlandse klassieken)
Bijzonderheden: 1981/1e dr./184 p./paperback
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Een beroemde knaap was hij zeker, violist-wonderkind en beschermeling van de met opvoedkundige idealen bezielde schrijver Jan Kneppelhout. Jan de Graan, het wonderkind, stierf jong. Hij was pas 21 jaar. Maar tijdens zijn korte leven werd hij unaniem erkend als een muzikaal talent. Hij woonde en werkte in Nederland, Engeland, Duitsland en Frankrijk.
Kneppelhout verwerkte het rouwproces door het schrijven van een levensbericht over Jan de Graan: Een beroemde knaap. Duidelijk komt hierin naar voren hoe geintigreerd Kneppelhout was (en velen met hem) door het gedrag van zijn pupil, dat zelden voldeed aan het gewenste gedragspatroon.
Het is dit levensbericht dat in dit boek is opgenomen, voorafgegaan door een inleiding van mw. drs. Marijke Stapert-Eggen. In haar inleiding zijn gegevens verwerkt over de kennismaking van Jan de Graan met Jan Kneppelhout, over de ideeën van Kneppelhout over een opvoeding in vriendschap, en over de muzikale ontplooiing van Jan de Graan. In een bijlage zijn brieven opgenomen van en over Jan de Graan.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.