Jahnn, Hans Henny - 13 bedenkelijke verhalen; vert. (uit het Du

Schrijver:
Titel: 13 bedenkelijke verhalen; vert. (uit het Duits) en van een nawoord voorzien door Hans Hom. - Vert. van: 13 nicht geheure Geschichten.
ISBN: 9789025315399
Taal: Nederlands
Uitgever: Atheneum-Polak & Van Gennep
Bijzonderheden: 1981/1e dr./230 p./linnen geb. met stofomslag/nieuw
Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Met Hans Henny Jahnn is in november 1959, twee-en-half jaar na Döblin en drie jaar na Brecht, de laatste grote schrijver van de Duitse expressionistische generatie overleden. Als de meesten van hen is hij het hedendaagse publiek zo goed als onbekend. Ook is hij het slachtoffer van de provinciale achterlijkheid, die sinds de katastrofe van 1933 het Duitse literaire leven kenmerkte.
Deze schrijvers, die in hun jeugd het burgerlijke begrip van de kunst omvergeworpen en de moderne Duitse literatuur geschapen hebben, worden nog altijd afgewezen met de argumenten die men eens inbracht tegen de werken van Kirchner, Beckmann, Nolde, Barlach en anderen, toen Picasso, Rouault en Vlaminck het gezicht van de eigentijdse schilderkunst reeds bepaalden.
Men moet van de vanuit het Expressionisme en Fauvisme ontsproten nieuwe taal kennis hebben genomen om Jahnn te kunnen begijpen.
'13 bedenkelike verhalen' omvat een selectie van fragmenten (autonome raamvertellingen), die in iets gewijzigde vorm aan zijn grote romans, waaronder 'Fluss ohne Ufer' en 'Peruddja', werden ontleend en fungeren als eerste aanzet om de zo rijkgeschakeerde wereld van Hans Jahnn ook voor de Nederlandse lezer te ontsluiten.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.