Carson, Michael - Woestijnrozen; vert. (uit het Engels) door Ma

Schrijver:
Titel: Woestijnrozen; vert. (uit het Engels) door Maarten Polman. - Vert. van: Coming up roses. - 1990.
ISBN: 9020424912
Taal: Nederlands
Uitgever: Veen
Bijzonderheden: 1991/1e dr./256 p./paperback/nieuw
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
'Woestijnrozen' is een humoristische fabel waarin homoseksualiteit, religieus fanatisme en de luxe van een nieuwbakken Arabische welvaartsstaat een belangrijke rol spelen.
Koning Fadl staart naar de met juwelen versierde kaart van zijn koninkrijk op de muur van de koninklijke speelkelder. Een deel van het aangrenzende Zibda ligt op zijn grondgebied en dat wil hij hebben. Koning Fadl belt de verarmde sultan van Zibda en doet hem een aanbod dat hij niet kan weigeren.
De geheime dienst luistert mee en ontdekt dat in het omstreden gebied uranium in de grond zit. Charlie Hammond, een in ongenade gevallen Engelse geheim agent, wordt erop uitgestuurd om inlichtingen te verzamelen. Hij ontmoet Trevor Armitage, een leraar Engels, die werd aangetrokken tot een baan in de Arabische wereld, nadat hij, 25 jaaar na alle anderen, 'Lawrence of Arabia' had gezien.
Als het Ministerie ter Onderdrukking van de Zedeloosheid en ter Bevordering van de Deugd de besnijdenis verordent van alle immigranten, rijzen er problemen voor Hammond en Armitage. Als ze op heterdaad betrapt worden bij het bedrijven van sodomie door Abdul Higgins, een jezuïet die in een fanatieke moslim is veranderd, is het maar de vraag of ze aan steniging kunnen ontkomen.

Michael Carson groeide op in de buurt van Liverpool en kreeg een katholieke opvoeding. Na zijn schooltijd ging hij in een klooster, waar hij enige tijd verbleef voordat hij Engels ging studeren. Daarna werkte hij als leraar Engels, onder andere in Saoedi-Arabië, Brunei en Iran. Van hem verscheen eerder bij Veen, uitgevers zijn debuutroman 'Zuurtjes'.

"'Woestijnrozen' is een schitterend boek. Net als alle satire accentueert 'Woestijnrozen' de morele schok die veroorzaakt wordt door serieuze onderwerpen als de islam, het katholicisme en homoseksualiteit op een grappige manier te behandelen. Michel Carson is een van de origineelste komische talenten van de huidige generatie."
- Richard Murphy in The Literary Review
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.