Bijsterbosch, Willem - Van de wachters; roman

Schrijver:
Titel: Van de wachters; roman
Taal: Nederlands
Uitgever: Anthos
Bijzonderheden: 1997/1e dr./154 p./paperback
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Ronald Hermelijn is ernstig ziek en kondigt aan dat hij de snel naderende, onontkoombare dood niet wil afwachten en een einde aan zijn leven zal maken. Sinds hij zijn vrienden deze mededeling heeft gedaan, weet niemand van hen waar hij zich ophoudt.
Addi Tasso, Ronalds vroegere minnaar, gaat samen met de slagersknecht Krat Bozevang naar Ronald op zoek. Maar het is slechts zelden dat hij iets over hem hoort of een glimp van hem opvangt in het nachtelijk leven in de stad.
Ondertussen treurt Krat om Frietje, zijn vriendin, die ervandoor is gegaan met een sieradenkunstenares en naar het buitenland is vertrokken. Meer dan wat zij in korte berichten op prentbriefkaarten vermeldt, verneemt hij niet van haar.
En zoals Krat wacht op Frietje, wacht Addi op zijn beurt op Ronald. En zoals hun leven in het teken staat van het wachten op de terugkeer van hun geliefden, dat hen meevoert in een stroom van herinneringen, zo worden ook de oude mannen in het verzorgingstehuis waar Addi werkt - 'de oude jongens' -, teruggevoerd naar hun verleden. Maar het is niet meer de liefde waarop zij wachten. Zij zijn nog slechts in afwachting van de dood.

Met een klein oeuvre van zorgvuldig geschreven proza en poëzie heeft Willem Bijsterbosch in de loop der jaren een trouw lezerspubliek aan zich weten te binden. Hij schreef onder meer 'Handlangers', 'Van een knecht', en 'In opdracht', die door de literaire kritiek met respect werden ontvangen.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.