Warren, Hans - Nakijken, dromen, derven; een keuze uit eigen di

Schrijver:
Titel: Nakijken, dromen, derven; een keuze uit eigen dichtwerk; ingeleid door Gerit Komrij
ISBN: 9789035111066
Taal: Nederlands
Uitgever: Bert Bakker
Bijzonderheden: 1991/1e dr./232 p./paperback/nieuw
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Hans Warren ( geb. 1921) is de dichter van liefde, schoonheid en dood. En wel in zo'n mate dat Tom Lanoye op kon merken: 'Soms denk ik wel eens: als alle mensen, Hans Warren incluis, knappe jongemanen zouden worden, die ziekte, verval noch dood kenden, dan zou Warren ongetwijfeld stoppen met schrijven...Ik weet niet of die gedachte me wel lokt, het laatste deel ervan bedoel ik. Warren moet blijven schrijven. Hij is een van onze belangrijkste literaire critici, een voortreffelijk dichter en hij publiceert een onwaarschijnlijk mooi dagboek.'
Doordat Hans Warren zoveel genres beoefent, wordt af en toe vergeten dat hij tot de boeiendste figuren van onze hedendaagse poëzie behoort. Hij debuteerde in 1946 en verwerkte op geheel eigen wijze de invloed van de experimentelen. Meer en meer slaagde hij erin te zeggen wat nooit iemand zei. Hij is een van die zeldzame dichters met een onverwisselbare toon.
In deze Bert Bakker Bloemlezing wordt tegelijk duidelijk hoe veelzijdig Warrens oriëntatie is. Naast de erotische gedichten, schreef hij 'Betreffende vogels'. Behalve de op de oudheid geïnspireerde verzen, maakte hij 'Schetsen uit het Hongaarse volksleven'. Vanaf zijn vroegste lyriek tot en met nog niet gebundeld werk wordt in 'Nakijken, dromen, derven' een doorsnede van Warrens dichtkunst geboden. Misschien het mooiste onderdeel van zijn oeuvre.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.