Siebelink, Jan - De prins van nachtelijk Parijs; portretten en

Schrijver:
Titel: De prins van nachtelijk Parijs; portretten en gesprekken
ISBN: 9029015209
Uitgever: Meulenhoff
Bijzonderheden: 1985/1e dr./184 p./paperback/als nieuw
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In 'De prins van nachtelijk Parijs' presenteert Jan Siebelink op strikt persoonlijke wijze naast een aantal coryfeeën uit de wereldliteratuur, zoals Robert Musil, James Purdy en Milan Kundera, erkende grootheden als Julien Gracq, André Gide, en Albert Cohen, enkele pas onlangs voor Nederland ontdekte auteurs als Emmanuel Bove, E.M. Cioran en Nedim Gürsel, en een omstreden figuur als Drieu de la Rochelle. En wie waren eigenlijk die gebroeders de Goncourt, die de naam leverden voor Frankrijjks bekendste literatuurprijs? Of wie was 'de prins van nachtelijk Parijs', Jean de Tinan, wiens roan 'Penses-tu réussir?' door Mallarmé werd begroet als een nieue 'Education sentimentale'?
Siebelinks manier van vragen en zijn gevoel voor nuancering ontlokken de gesprekspartner boeiende uitsprkaken, zijn gevoel voor sfeer stelt de geprortretteerde in een verrassend daglicht.
'De prins van nachtelijk Parijs' is een bundel geworden die ook het een en ander over de schrijver Siebelink onthult, en die is geschreven met kennelijk plezier en liefde voor zijn collega-schrijvers en hun boeken.In een korte inleiding daarover onthult Siebelink daarover: 'Nooit ben ik opgehouden van boeken te houden en ik zie niet in wat een omgang zou kunnen onderbreken die tot nu toe door geen verzadiging werd gekweld. Ja, een rustige, constante hartstocht, waaruit ik meer sereniteit zou halen als het in mijn natuur lag sereen te zijn.'
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.