Purdy, James - Eustace Chisholm & consorten; vert. (uit het Eng

Schrijver:
Titel: Eustace Chisholm & consorten; vert. (uit het Engels) door Thomas Graftdijk. - Vert. van: Eustace Chrisholm and the works. - 1967.
Taal: Nederlands
Uitgever: Atheneum-Polak & Van Gennep (Grote Belletrie Serie)
Bijzonderheden: 1979/1e dr./260 p./geb. met stofomslag
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Met deze vertalng van 'Eustace Chrisholm and the works' (1967) van James Purdy wordt een van de hoogtepunten uit de naoorlogse romanliteratuur binnen ieders bereik gebracht. De vertaler heeft zich beijverd de weerbarstige, ironische stijl van het origineel zo goed mogelijjk in het Nederlands te bewaren. Met deze roman zal James Purdy, die na de uitgave van zijn verhalenbundel 'Kleur van duisternis' in Nederland geen onbekende meer mag heten, ook de Nederlandse lezer duidelijjk bevestigen dat Edith Sitwell hetm indertijd met reden 'een van de grootste ficite-schrijvers in onze taal' heeft genoemd.
Men zou hem een alchemist kunnen noemen, die van magische en diepte-psychologische elementen een wrede fabel smeedt, aan gene zijde van de moraal. Zijn figuren zijn slachtoffer - van hun biografie, van hun tijd, maar vooral van hun erotiek - en tenslotte is het alleen Eustace zelf die een twijfelachtige nooduitgang vindtals hij in de slotalinea van de roman 'met een soort verslindende liefde' zich met zijn vrouw Carla verzoent. Voor Daniel Haws, de nurkse kostbaas die zijn liefde voor het verblindend schone zorgenkind Amos met alle geweld wilde verloochenen, eindigt het avontuur met een quasi-noodzakelijke zelfmoorde à deux; nadat Amos op een ellendige manier om het leven is gekomen, een ongeluk waaraan Eustace schuldig was, kwijt Amos' rampzalige tegenhanger Stadger, een meedogenloze legerofficier, zich van de taak Daniel te straffen; in deze dodelike beproeving gewordt Daniel dan eindelijk met een opperste masochistische wellust zijn verlossing.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.