Blok. W. - P.C. Boutens en de nalatenschap van Andries de Hoghe

Schrijver:
Titel: P.C. Boutens en de nalatenschap van Andries de Hoghe
Taal: Nederlands
Uitgever: Athenaeum-Polak & Van Gennep
Bijzonderheden: 1983/1e dr./448 p./linnen gebonden met stofomslag
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Tot het mooiste en meest geacheveerde gedeelte van het lyrisch dichtwerk van P.C. Bouten behoren de 'Strofen van Andries den Hoghe'. Boutens heeft evenwel zijn leven lang ontkend van deze gedichten zelf de auteur te zijn geweest. Hij hield ol dat hij slechts de uitgever en tekstbezorger was van de literaire nalatenschap van een jonggestorvene. Voor de kenners van Boutens' poëzie was er echter geen twijfel mogelijk. En hoewel de 'Strofen' in de 'Verzamelde Werken' welke tussen 1943 en 1954 zijn verschenen, ontbraken, zijn zij in de uitgave van de 'Verzamelde lyriek' (1968) wel opgenomen als werk van Boutens. Het was enkele ingewijden bekend datalthans één, kortelings gestorven bewonderaarster van Boutens van de ware toedracht op de hoogte moest zijn. Deze heeft vlak voor haar overlijden haar geheim meegedeeld aan dr. W. Blok, hoogleraar Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit van Goningen.
Aan de hand van deze gegevens en op grond van nieuwe handschriften en archiefstukken die terzelfdertijd tevoorschijn waren gekomen, is dr. W. Blok in staat het onomstotelijke bewijs te leveren dat de 'Strofen' alsmede de later gepubliceerde 'Andere verzen' inderdaad werk van Boutens zijn.
In 'P.C. Boutens en de nalatenschap van Andries den Hoghe' biedt dr. W. Blok de lezer, met behulp van voorheen geheel onbekende bio- en bibliografische gegevens, de bewijzen voor het auteurschap van Boutens en voorziet hij de 'Strofen' en 'Andere verzen' van een diepgaand commentaar, waarbij hij uitvoerig ingaat op de parallellen die deze vertonen met gedeelten uit de dialogen van Plato en het Oude en Nieuwe Testament.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.