Genet, Jean - Dagboek van de dief; vert. (uit het Frans) door

Schrijver:
Titel: Dagboek van de dief; vert. (uit het Frans) door C.N. Leijsen. Vert. van: Journal du voleur. - Parijs, Gallimard, 1949.
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bezige Bij (Literaire Reuzen Pocket; no. 129)
Bijzonderheden: 1966/3e dr./240 p./paperback
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Jean Genet mag voor Nederland geen onbekende meer heten. Hij is hier reeds geïntroduceerd met een aantal even oorspronkelijke als geruchtmakende toneelstukken (o.a. 'De negers' LP59, 'Het balkon' LP61 en 'Cel' en door een uitgebreide inleiding op zijn totale oeuvre door Jean-Paul Sartre ('De heilige Genet'). In 'Litterair paspoort' staat als treffende karakteristiek over Jean Genet te lezen: 'De gewezen dwangarbeider, dief, smokkelaar, zwerver en deserteur Genet, de dichter van de misdaad en de onderzoeker van het kwade, is een moralist en allerminst een zachtzinnige. Het moralisme, dat in zijn werk tot uiting komt, is een krachtig en systematisch verzet tegen de wet en de maatschappelijke waarden.'
Simon Vinkenoog, de Nedelandse ontdekker van Jean Genet, schreef in 1950 in 'De Gids': 'Waar Genet beschrijft hoe hij volgens zijn ideeën handelt, hem door het leven opgelegd - als vondeling in een weeshuis opgegroeid, is hij reeds op jeugdige leeftijd met de justitie in aanraking gekomen - en ons in indringende bewoordingen het leven van Spaanse bedelaars, Antwerpse havendieven, Amsterdamse opiumsmokkelaars en Tsjechische straatrovers schildert, is hij beklemmend en groots...Jean Genet is een auteur voor wie het leven meer dan alleen maar een leerschool is geweest. Het helse getuigenis daarvan heeft hij in dit 'Dagboek' afgelegd.'
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.