Aaron, William - Het kan toch...; een heteroseksueel spreekt ov

Schrijver:
Titel: Het kan toch...; een heteroseksueel spreekt over zijn homoseksuele verleden; met een inleiding van G.J.M. van den Aardweg
Taal: Nederlands
Uitgever: Stok/ZHU
Bijzonderheden: [1974]/1e dr./202 p./paperback
Beschikbaar: 4 exemplaren
Prijs: € 2,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dit boeiende boek bevat informatie, die voor sommigen misschien lichtelijk irritant kan zijn want het geeft een ongebruikelijke benadering van het homoseksuele leven en een kritische ontleding van een aantal illusies omtrent homofilie, die we juist als moderne waarheden waren gaan inhuldigen. Maaar toch is 'Het kan toch!' allerminst vijandig tegenover homofielen en het zal ook geen bevrediging schenken aan diegenen die de homofiel als mens geringschatten - daarvoor heeft de schrijver zelf te goed de houding van onbegrip en onterechte discriminatie ten aanzien van de homofiele mens meegemaakt. Wat dit levensverhaal wél is: een poging om het grote publiek in te lichten over de werkelijkheid van het homofiele bestaan en om de oude, maar zeker ook de moderne vooroordelen rond dit verschijnsel af te breken, die de homofiel dikwijls opnieuw in een onbegrepen isolement drijven, zij het dan op een andere manier dan voorheen.
Ironisch, maar ook opgelucht doet Aaron een boekje open over zijn 20-jarige homofiele omzwervingen en over zijn voormalige homofiele levensfilosofie. En hier al stijgt het boek uit boven een zuiver persoonlijke ontboezeming van iemand die het weer eens nodig vinft zijn belangrijke, complexerige zieltje in het licht van de openbare belangstelling te plaatsen. Aaron is een intelligent observator en hij geeft talrijke beschrijvingen over het gedrag en de relaties van mede-homofielen die stof tot nadenken kunnen geven en misschien voor deze of gene aanleiding kunnen zijn om zijn ideeën over homofilie te herzien. Deze beschijvingen van de wereld, de 'subcultuur' van de homofielen, zijn vrij uniek, want ondanks de publiciteit van de laatste jaren rond homofilie wordt het publiek slechts spaarzaam geinformeerd over de 'binnenkant' van het homofiele bestaan, en in dit vacuüm aan informatie en kennis kunnen dwaal-opattingen worden verkondigd en een tijdlang stand houden.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.