Guibert, Hervé - Voor de vriend die naliet mij het leven te re

Schrijver:
Titel: Voor de vriend die naliet mij het leven te redden; vert. (uit het Frans) en van een nawoord voorzien door door Jeanne Holierhoek. - Vert. van: A l'ami qui ne m'a pas sauvé la vie. - 1990.
Taal: Nederlands
Uitgever: SUN (Sun-literair)
Bijzonderheden: 1992/1e dr./224 p./paperback met flappen
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In decembr 1991 stierf de Franse schrijver Hervé Guibert, 36 jaar oud. In zijn betrekkelijk korte leven schrref hij toch een flink oeuvre bij elkaar, veelal sterk autobiografisch getint. De kleine kring van bewonderaars groeide aan tot een omvangrijke lezersschare toen in 1990 'A l'ami qui ne m'a pas sauvé la vie' vrscheen, waarin Guibert luid en duidelijk liet weten dat hij aan aids leed. We volgen hem in dit boek op zijn tocht langs allerlei artsen, die zijn vage klachten afdoen met de meeest bizarre diagnoses, totdat hij zich op seropositiviteit laat testen en zijn vonnis onontkoombaar lijkt. Hij probeert vorm te geven aan wat hem nog van het leven rest, blijft schrijven, lijdt onder het lijden van zijn vriend en grote liefde, die eveneens seropositief blijkt. Het nieuwe evenwicht dat hij zich moeizaam weet te verwerven, wordt verstoord als Bill, een vriend werkzaam bij een farmaceutisch bedrijf in Amerika, hem beloot dat hij mee mag doen aan een experiment met een nieuw, veelbelovend vaccin.
Guibert was een goede vriend van de in 1984 eveneens aan aids overleden filosoof Michel Foucault, die hier onder de naam Muzil voorkomt en wiens ziekte en overlijden liefdevol worden beschreven. Warmte, boosaardigheid en niets ontziende eerlijkheid wisselen elkaar af in een verhaal dat de lezer tot ver in het leven van de schrijver voert. Deze autobiografische roman is geschreven in een stijl die met zijn schoonheid, baldadigheid en vitaliteit de dood nog een eind naar de toekomst jaagt.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.