Waal, Mieke de - Vriendinnen onder elkaar; travestieten en tran

Schrijver:
Titel: Vriendinnen onder elkaar; travestieten en transsexuelen in Nederland
ISBN: 902955119
Uitgever: De Arbeiderspers (Synopsis)
Bijzonderheden: 1982/1e dr,/236 p./paperback
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De meeste transseksuelen en travestieten houden hun specifieke geaardheid lifst zo lang mogelijk geheim. Slechts tegenover 'gelijkgestemden' en een klein aantal ingewijden willen zij voor hun gevoelens uitkomen.
Een deel van deze travestieten en transseksuelen ontmoet elkaar op de zogenaamde TenT-avonden, die de NVSH speciaal voor hen organiseert. Gedurende twee jaar heeft Mieke de Waal deze avonden bezocht en intensieve contacten met een aantal TenT-ers ondeerhouden. Als antropoloog is zij niet zozeer geinteresseerd in de vraag naar de oorzaken van travestie en transseksualiteit als wel in die naar de gevolgen van de geaardheden voor het sociale leven van de personen in kwestie. Wat betekent het eigenlijk wanneer iemand zegt travestiet of transseksueel te zijn en welke gevolgen heeft dat voor het dagelijks leven van die persoon? Wat gebeurt er wanneer een individuele travestiet of transseksueel deel gaat uitmaken van een subcultuur zoals de TenT en een heel specifieke levensstijl gaat ontwikkelen? Wat gaat er aan toetreding vooraf, hoe gaan de leden van zo'n subcultuur met elkaar om en op welke wijze wordt de houding ten opzichte van de buitenwereld bepaald? In 'Vriendinnen onder elkaar' wordt dit proces op de voet gevolgd.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.