Combaz, Christian - Heren; roman; vert. (uit het Frans) door Hu

Schrijver:
Titel: Heren; roman; vert. (uit het Frans) door Hubert Janssen. Oorspr. titel: Messieurs. - 1979.
Taal: Nederlands
Uitgever: De Prom
Bijzonderheden: 1984/1 dr./152 p./paperback/nieuwstaat
Beschikbaar: 3 exemplaren
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Simon Faugier stelt gemakkelijk zijn vertrouwen in de eerste de beste, vooral als die boven de dertig is. Het avontuur had daarbij kunnen blijven, maar het ging veel verder. Yves Derouvel, een avond zijn vertrouweling, ziet een gemakkelijke prooi in hem. Hij laat hem niet meer los. Deze ontustige 'koppensneller' begint meteen al met Simon naar een rijke zeventigjarige heer te sturen, ene Victor Wiegant, die hem werk in zijn bibliotheek aanbiedt. Vervolgens maakt hij hem directeur van een kunsttijdschrift, waarvan Wiegant zelf de eigenaar is; daarna wordt hij diens associé als organisator van eeen muziekfestival, dat Wiegant financiert.
Simon wint al gauw de vriendschap van die man van zeventig jaar en brengt de helft van zijn dagen bij hem door. In Simons ogen vertegenwoordigt de oude heer een uitgebluste wereld, een wereld die aan het verdwijnen is. In een maatschappij die overweldigd wordt door verwarring en lawaai, getuigt Victor Wiegant zwijgend van een oude, bijna voorbije orde. En niet alleen hij, maar ook al de anderen: staatsraad Derouvel, een oude en slappe eenzelvige estheet, padre Giuseppe, de Venetiaanse monnik, slachtoffer van vernederende chantage en zonde. Voor al die mensen neemt Simon Faugier het op in zijn kruistoscht tegen het Kwaad.
Minder als zedenroman dan als karakterschildering, is deze harede geschiedenis eveneens een standpuntinname in morele zaken. Christian Combaz tont een scherpe blik en nauwgezetheid van taal in de stijl van Laclos.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.