Homojaarboek - Homojaarboek I; artikelen over emancipatie en ho

Schrijver:
Titel: Homojaarboek I; artikelen over emancipatie en homoseksualiteit; onder red. van Michel Dallas, Mattias Duyves, Jan Goossensen e.a.
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Gennep
Bijzonderheden: 1981/1e dr./308 p./afbn./paperback
Beschikbaar: 3 exemplaren
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Honderd jaar lang zijn homo's met grote ogen bekeken. Sommigen vluchtten uit het ene schandaal in het andere en van kliniek tot kliniek. Anderen wisten zich beter te gedragen - maar allemaal is ze mores geleerd. Steeds stonden zij ter discussie.

Het Homojaarboek keert de discussies om. Het wil een gezamenlijk debat van potten, poten en andere homo's over de naaste toekomst van onderdrukking, emancipatie en homoseksualiteit aanmoedigen. Het wil theorie en praktijk van, om zo te zeggen de homocultuur van dienst zijn: dat onoverzichtelijke geheel van beweging, subcultuur en andere zones waar homoseksuele belevingen een rol spelen: politiek, recreatie, cultuur, vriendschappen.

In aansluiting op de groeiende interesse in de homobeweging is een aantal historische artikelen opgenomen, met een accent op de tweede helft van de 19de en de eerste helft van de 20ste eeuw. In die periode valt de invoering van het begrip homoseksualiteit en de eerste zelf-organisatie van homoseksuelen. Daarnaast wordt de actuele stand van zaken belicht: de lesbische beweging, geweld op straat, de parlementaire politiek, de internationale uitzaaiing.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.