Venema, Adriaan - Van een bloedrode manchet & een kooikershondj

Schrijver:
Titel: Van een bloedrode manchet & een kooikershondje
ISBN: 9789022303542
Taal: Nederlands
Uitgever: Paris Manteau (Marnix Pocket; no. 82)
Bijzonderheden: 1972/2e herz. dr./136 p/pocket
Beschikbaar: 13 exemplaren
Prijs: € 2,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dit is het levensverhaal van Johan Stouthart die in dit boek zegt: "Ik zou het liefst willen huilen want een homo wil ik niet zijn", maar enkele maanden later bekennen moet: "Ik merkte dat ik alweer verlangde om in de armen van een jongen te liggen". In deze twee geciteerde zinnen ligt de tragiek van Johan Stouthart besloten en de spanningen van het boek. Johan Stouthart kan zich niet alleen niet neeleggen bij zijn aangebore homofile neigingen, maar bovendien wordt zijn verliefdheid op een seksegenoot niet beantwoord. De schuldgevoelens die uit zijn anders-zijn resulteren en de wanhoop om zijn mislukte liefdesverhouding leiden er toe dat hij zich hoe langer hoe meer een vreemdeling , een uitgestotene gaat voelen in de maatschappij. Dit vervreemdings- en schuldcomplex gaat gepaard met een haast neurotische dwang tot zelfvernedering: Johan Stouthart prostitueert zich, zodat de infernale kring van schuld en boete hem steeds verder drijft naar het fatale eindpunt: zelfmoord.
Adriaan Venema's zowel verguisde als zeer geprezen debuur in de letteren.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.