Navarre, Yves - De dierentuin; of: De tuin der gewenning; vert.

Schrijver:
Titel: De dierentuin; of: De tuin der gewenning; vert. (uit het Frans) door Frans de Haan. - Vert. van: Le jardin d'acclimatation. - Parijs : Flammarion, 1980.
ISBN: 9069740036
Taal: Nederlands
Uitgever: Arena
Bijzonderheden: 1986/1e dr./304 p./paperback/als nieuw
Beschikbaar: 5 exemplaren
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Navarre vertelt in deze, met de Prix Goncourt bekroonde, roman het verhaal van de familie Prouillan, een gegoede ministersfamilie uit het chique 17e arrondissement in Parijs. De gehele handeling speelt zich af in één etmaal. Het is dan namelijk precies 20 jaar geleden dat de jongste zoon Bertrand is teruggekeerd uit Barcelona.
In gedetaileerde portretten passeren de familieleden de revue. Na de terugkeer van Bertrand is er nauwelijks nog onderling contact. Zeker als Bertrand is afgevoerd naar het buitenhuis van de familie in de Pyreneeëen, valt het gezin voorgoed uiteen. Ze zijn geen van allen in staat iets te doen. Niemand verzet zich tegen de burgelijke moraal van de vader.
Op die 9e juli gebeurt er echter iets dat de familieleden losmaakt uit hun gevangenschap.

De Volkskrant(bij het toekennnen van de Prix Goncourt: 'De beelden beginnen vaak als een foto, die zich ontwikkelt als een film.'

Le Monde: 'Ieder personage komt tot zijn recht, krijgt zijn reliëf, zijn eigen taal, zijn geheim. Zeer geslaagd.'

Le Matin: 'Navarre's mooiste roman. Een familiesaga om nooit te vergeten, al zouden we het willen.'

Figaro Magazine: 'De schrijver perst enkele levens, veertig jaar herinneringen in één enkele dag, alles met een grootmoedigheid en losheid. De roman is (bijna) te bondig. Navarre is op zijn best in voortvarendheid en wreedheid. Het begin van de roman, de toonzetting, benam me de adem.'
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.