Kolpa, Ronald, Harry Oosterhuis, Theo Schut e.a. (Redactie) - F

Schrijver:
Titel: Fascisme en homoseksualiteit
Uitgever: SUA/De Woelrat (De Woelratreeks; Homopolitieke teksten; no. 6)
Bijzonderheden: 1985/1e dr./208 p./afbn./paperback
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Onder het Duitse fascisme zijn meer dan 10.000 homoseksuelen in de concentratiekampen terecht gekomen. Leidt fascisme onvermijdelijk tot homovervolging?
De houding van de Duits fascisten tegenover homo's was niet zo eenduidig gewelddadig als het achteraf misschien heeft geleken.
Fascisten hadden niet alleen iets tegen homo's, maar ook met homo's. Zij verheerlijkten de man en zagen de 'mannenbond' als belangrijkste organisatie-principe voor het maatschappelijk leven. De eenheid en kracht van de Duitse natie werden vaak gesymboliseerd en verbeeld in het fier, naakte mannenlichaam. Het is waarschijnlijk dat het fascisme ook aantrekkingskracht heeft uitgeoefend op homoseksuelen, hoe tegenstrijdig dit op het eerste gezicht ook lijkt.
Bovendien hadden fascisten geen specifieke theorie over homoseksualiteit. De ideologische homovijandigheid van de nazi's was vergelijkbaar met die in de rest van de maatschappij en binnen de nazipartij werd net zo verschillend gedacht over maatregelen ter bestijding en oorkoming van homoseksualiteit als daarbuiten. Hun praktijk was echter totaal verschillend.
Fascisten hadden politieke redenen om op sommige momenten de bestaande homovijandige gevoelens in de maatschappij te mobiliseren en met geweld homo's naar concentratiekampen af te voeren.
Momenteel zijn noch de ideologie noch het bestaan van extreem-rechtse groeperingen, zoals de Centrumpartij, een directe bedreiging voor homoseksuelen. Wel heeft de geschiedenis van het nationaal-socialisme laten zien dat bij een groeiende aanhang heel gemakkelijk de breder levende afkeer van homoseksualiteit gemobiliseerd kan worden. Fascisme leidt niet onvermijdelijk tot homovervolging, mits verzet tegen de normen, die homohaat in stand houden, levend blijft.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.