White, Edmund - Nocturnes voor de koning van Napels; vert. (ui

Schrijver:
Titel: Nocturnes voor de koning van Napels; vert. (uit het Engels) door Marijke Emeis. Vert. van: Nocturnes for the King of Naples. - New York : St. Martin's Press, 1978
ISBN: 9020423509
Taal: Nederlands
Uitgever: Veen
Bijzonderheden: 1985/1e dr./160 p./paperback
Beschikbaar: 4 exemplaren
Prijs: € 2,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Edmund White komt uit deze roman, die al even briljant van opzet als van uitwerking is, te voorschijn als een van de meest talentvolle schrijvers van het hedendaagse Amerika. Een weer opgeroepen, voorbije liefdesgeschiedenis, een lyrische droom van hartstocht, vreugde en verdriet zo mooi , dat hij je nooit meer loslaat. "Nocturnes voor de koning van Napel" bezit de schokkende, bijna genante intimiteit van andermans liefdesbrieven. De lezer weet zich al direct op de eerste pagina de gevangene van intense emoties en Whites romanfiguren zijn, hoewel het droombeelden blijven, dan ook mensen die wij wel degelijk kennen.
Elk hoofdstuk, elke nocturne, heeft zijn eigen emotionele toonaard, mar de overgangen zijn zo subtiel dat het uiteindelijke effect alle beschrijvingen tart. Een goede schrijver is de schepper van een unieke en overtuigende droomwereld: White schiep deze poëtische roman uit zulke afzonderlijke werelden als religieuze mystiek, nachtclubleven, homoseksuele liefde en surrealisme. Het is dan ook geen wonder dat de grote stilist Vladimir Nabokov, kort voor zijn dood, Edmund White noemde als de door hem meest bewonderde Amerikaanse auteur.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.