Fernandez, Dominique - Porporino; of, de mysteries van Napels;

Schrijver:
Titel: Porporino; of, de mysteries van Napels; roman
ISBN: 9022973662
Taal: Nederlands
Uitgever: Bruna
Bijzonderheden: 1977/1e dr./362 p./paperback
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Napels, de pronkzuchtige hoofdstad der beide Siciliën, de metropool waar Europese kunst en Europese esprit zich concentreerden in de hoogtijdagen van haar bestaan, de laatste decennia van de achttiende eeuw.
Het hof, de opera, de wereld van de primadonna's en de castraten, koning Ferdinand I, Lady Hamilton, Casanova in eigen persoon, Leopold Mozart met zijn woderkind Wolfgang Mamadeus - dat is de bonte barokke entourage voor Porporino, de ik-persoon van dit boek. Porporino is een van de laatste boerenjongetjes uit Zuid-Italië die onder het mes ging om zijn leven lang zijn fraaie sopraan te kunnen behouden. Zijn maecenas, de geheimzinnige, een tikje griezelige Don Raimondo die nog tot het oude gilde der alchemisten behoort, opent voor Porporino alle deuren en brengt hem in contact met alles wat maar van enige culturele importantie is in het Europa van anno toen. In tegenstelling tot zijn mooie gewetenloze lotgenoot, de blond Feliciano, die menig edelman het hoofd op hol brengt en daar al spoedig jammerlijk aan ten gronde gaat - en die door Don Raimondo tevergeefs in stukjes wordt gehakt en weer aan elkaar gezet: hij blijft dood - leeft Porporino lang en relatief rustig.
Oud en wijs geworden overweegt hij de postitieve en negatieve kanten van de culturele bloei van ´Castrapolis´, en weet hij genoeg afstand te nemen om het in een historisch perspectief te plaatsen.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.