Vleugel, Guus - Een valse nicht; roman

Schrijver:
Titel: Een valse nicht; roman
ISBN: 902955424X
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers (Grote ABC; no. 498)
Bijzonderheden: 1985/1e dr./paperback/130 p.
Beschikbaar: 3 exemplaren
Prijs: € 2,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
'Een valse nicht' is het verhaal van Luc Lewedorp, groot liefhebber van Proust en ruige seks, die zichzelf altijd heeft beschouwd als een 'integer mens met een prettig gevoel voor humor', maar wiens scherpe tong geregeld diepe wonden blijkt te slaan, en indirect zelfs de dood zal veroorzaken van zijn beste vriendin. Lewedorp, met zijn grenzeloze zwakte, zijn ijdelheid en egoisme, maar ook zijn heroische behoefte aan de literaire allure van het 'tot het uiterste gaan' en zijn filippica's tegen de 'mediokere' tijdgeest, wordt door Vleugel met een voortdurende lichte spot, maar ook sympathie in al zijn kwetsbaarheid neergezet.
Zowel de bitse held als zijn boezemvriendinnen Joyce en Grada zijn rond de vijftig en deze leeftijd speelt een belangrijke rol in het boek. Scherp tekent Vleugel de ambities en wanen van zijn nog steeds razend vitale figuren, bij wie de traditionele mildheid en wijsheid van het ouder worden niet erg hoog meer genoteerd staan. Verder is 'Een valse nicht' ook nog een comedie over literaire criteria. Al deze mensen schrijven, en helpen of dwarsbomen elkaar hierbij.
Hoe grimmig Guus Vleugels kijk op het menselijk bedrijf vaak ook is, het plezier in de onuitputtelijke gekte ervan blijft overheersen, in 'Een valse nicht' niet minder dan in zijn klassiek geworden cabaretteksten en de toneelstukken die hij de laatste jaren met Ton Vorstenbosch schreef.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.