Binding, Paul - Sint Maartens Tocht; vert. (uit het Engels) doo

Schrijver:
Titel: Sint Maartens Tocht; vert. (uit het Engels) door Maarten Polman. - Vert. van: St. Martin's Ride. - 1990.
ISBN: 9020425676
Taal: Nederlands
Uitgever: Veen
Bijzonderheden: 1991/1e dr./184 p./paperback
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 3,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het is 11 november, de dag van Sint Maarten, en een klein jongetje staat voor het raam te wachten op de tocht van de vrijgevige heilige. De fraaie patriciërswoning, die zijn huis is, staat in de gespaard geblven buitenwiijk van de zwaar geteisterde stad Essen. Het Engelse gezin leeft daar vlak na de Tweede Wereldoorlog in relatieve welvaart vergeleken met de Duitsers. En het dromerige kleine jongetje groeit op met het verbijsterende besef dat het zijn vader en diens kompanen zijn die deze stad en alle grote steden in de omgeving in puin gelegd hebben.
In het tweede deel van deze autobiografische roman is Paul in Berlijn precies in de week dat de Muur valt. Het in tweeën gedeelde Duitsland symboliserde jarenlang zin gebroken jeugd. Maar het bezoek juist aan dezxe stad op dit moment geeft hem de mogelijkheid af te rekenen met het kleine jongetje in al diens naiviteit. En net zoals Sint Maarten de helft van zijn jas afstond aan de bedelaar om vervolgens weg te rijden, het donker in, verdwijnen ook nu de spookgestalten uit Pauls verleden zonder zich ooit meer te laten zien,
In dit uitgebalanceerde, prachtige boek spreken twee stemmen tot de lezer: die van het kind en die van de volwassen man. In kalme, maar niet minder indrukwekkende taal laat het zien wat de specifieke problemen zijn waar een man mee te maken krijgt die in twee culturen is opgevoed.

'Sint Maartnes tocht' is bekroond met de J.R. Ackerley Prize voor 1990.

Paul Binding groeide op in Duitsland en in Engeland, studeerde in Oxford en doceerde in Zweden, Italië en de Verenigde Staten. Hij schreef een biografie over Lorca getiteld: Lorca, The Gay Imagination, twee romans en een poëziebundel.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.