Detrez, Conrad - Dor gras; roman; vert. (uit het Frans) door Je

Schrijver:
Titel: Dor gras; roman; vert. (uit het Frans) door Jenny Tuin. Vert. van: L'herbe à a brûler. - 1978.
ISBN: 9029512873
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers (Grote ABC; no. 349)
Bijzonderheden: 1980/1e dr./252 p./paperback
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In de met de Prix Renaudot bekroonde 'Dor gras' - de eerste grote prijs voor een Belg - geeft Detrez het voorlopige slot van zijn hallucinerende autobiografie die begon met 'De veren van de haan'. Eerst rondt hij de laatste jaren in België voor zijn vertrek naar Zuid-Amerika af. Via de ontmoetingen en de daaruit voortvloeiende relatie met een Kongolees en een Braziliaan - doordrenkt met homo-erotiek - maakt de hoofdfiguur kennis met het opstandige klimaat dat heerst onder de jongeren in een snel ontwakende wereld. Hij besluit missionaris te worden in Brazilië.
Daar geraakt hij spoedig uit de voormalige dressuur tegen het atheistische communisme. De bezittende klasse is er van een ouderwetse uitbuiterssoort. Een door Detrez fascinerend bescheven carnaval stort de hoofdfiguur ook in een nieuw erotisch ontwaken. Hij geraakt op revolutionaire drift. De revolutie van de jaren zestig is voor hem een lyrische illusie. Na enige omzwervingen in Uruguay wordt hij in Brazilië gearresteerd en gefolterd. Hij vertrekt na zijn totale breuk met het katholicisme naar Frankrijk dat aan de vooravond staat van mei 1968. Na deze nieuwe desillusie keert hij terug naar zijn geboortedorp om balans op maken van zijn leven.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.