Baldwin, James - Giovanni's kamer; vert. (uit het Amerikaaans)

Schrijver:
Titel: Giovanni's kamer; vert. (uit het Amerikaaans) door G.A. Prinsen
ISBN: 9789022914823
Uitgever: Bruna (Zwarte Beertjes; no. 1482)
Bijzonderheden: 1972/herdr./204 p./pocket
Prijs: € 3,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het oeuvre van James Baldwin wordt beheerst door twee hoofdthema's, liefde en het rassenvraagstuk, die voor hem de peilers zijn van hetzelfde probleem: werkelik contact tussen mensen. In 'Giovanni's kamer', zijn tweede roman die tijdens zijn verblijf in Parijs tot stand kwam, heeft hij het rassenprobleem geheel buiten beschouwing gelaten, in het boek treden uitsluitend blanken op. Hij beschrijft het drama van een homofiele liefde, die eindigt met de moord op een rijke pederast. De hoofdfiguur van het boek is een Amerikaanse jongen in Parijs, wiens leven beheerst wordt door zijn angst om te pakken en om gepakt te worden, zoals de schrijver het in een interview uitdrukte. Door zijn besluiteloosheid in de keuze tussen zijn verloofde, een Amerikaans meisje, en de Italiaanse jongen Giovanni, of nauwkeuriger door datgene wat hij werkeolijk wil uit de weg te gaan, laadt hij een verantwoordelikheid voor zichzelf en anderen op zijn schouders, die hij niet bij machte is te dragen. De Amerikaanse uitgever van Baldwin wees het manuscript van deze roman destijds af me de vaderlijke v ermaning dat het de carrière van de schrijver zou ruineren.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.