Rosseels, Alex - Het nachtbeest; roman

Schrijver:
Titel: Het nachtbeest; roman
ISBN: 9789022308349
Taal: Nederlands
Uitgever: Manteau
Bijzonderheden: 1982/1e dr./184 p./paperback/goed
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Axel T. is 32, bouwt met betrekkelijk succes aan een journalistieke carrière, en leeft samen met zijn vriend Dédé in een nogal verrassingsloos homo-huwelijk. Aanvankelijk koestert hij zich in zijn tamelijk rustige bestaan. Het succes van zijn eerste roman geeft hem zelfvertrouwen.
Traag maar zeker dient zich een nieuw bewustzijn bij hem aan: hij realiseert zich dat de vaste homo-verhouding in feite een krampachtige imitatie is van het conventionele huwelijk; dat de verhoopte therapeutische werking van zijn autobiografische roman is uitgebleven; dat hij zich sedert jaren vrijgevochten achtte, terwijl hij in werkelijkheid meer dan ooit vastzit in schijnwaarden allerhande. Hij herkent zichzelf als het kleinburgerlijk produkt van enge conditionering, vastgestrikt in al de dingen waar hij zich ooit zo fel heeft tegen afgezet. Hij besluit om voortaan niet meer te worden geleefd, om zich op te krikken boven alle invloeden van een immer belerende omgeving, die fatsoen en volgzaamheid predikt als hoogste normen. Zijn identiteitscrisis drijft hem eerst een leven in van groffe kicks en regelrechte zelfdestructie. Hij leeft zich uit in opgefokte seks, in mateloos drinken, in het vuige nachtleven van het homo-getto.
Dan duikt de jongen op die hem met liefde weer tot inzicht brengt. De verwaande, verdwaasde deertiger krijgt levenslessen van iemand die tien jaar jonger is; eenvoud, eerlijkheid en rechtdoor denken blijken duidelijk de condities te zijn voor geluk.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.