Fernandez, Dominique - In de hand van de engel; vert. (uit het

Schrijver:
Titel: In de hand van de engel; vert. (uit het Frans) door Bert Simons en Petra Sjouwerman. - Vert. van: Dans la main de l'ange : roman. - Parijs, Grasset, 1982.
ISBN: 9789069740027
Taal: Nederlands
Uitgever: De Woelrat (Arena-reeks)
Bijzonderheden: 1986/1e dr./464 p./paperback
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In een aangrijpend en vaak ontroerend relaas vertelt de Pasolini van Fernandez zijn levensverhaal aan een Italiaanse jongen. Vanaf zijn geboorte in een verscheurde Italiaanse familie tot en met zijn geruchtmakende dood. De haat jegens zijn vader, de liefde voor zijn meder, zijn jeugd, de eerste vriendschappen, eerste verliefdheden tegen de achtergrond van het opkomend en weer tenondergaand fascisme, de invloed van steden als Bologna, Rome en Napels, zijn politieke stellingname in het naoorlogse Italië, zijn faam als kunstenaar, de talloze processen, de haat en de minachting die hem tenslotte tot paria maken, zijn liefde voor jongens, zijn twijfels, verlangens en innerlijke tegenstrijdigheden vormen tezamen een indrukwekkend beeld van een indrukwekkend mens.

De auteur Dominique Fernandez, docent Italiaans aan de Universiteit van Rennes, heeft reeds een aantal romans, literaire studies en reisverslagen op zijn naam staan en geniet in Frankijk grote bekendheid. Zijn werk werd meermaals bekrooond. Zo kreeg hij voor 'Porporino of de mysteries van Napels' de Prix Médicis. 'In de hand van de engel' werd onderscheiden met de hoogste literaire prijs in Frankwijk: de Prix Goncourt.

'Het is een bezielde roman, goddeloos en schaamteloos, geladen en huiveringwekkend. Ongetwijfeld de belangrijkste gebeurtenis op literair gebied van de laatste tijd.'
- Le Figaro

'Men zou 'In de hand van de engel' het best kunnen karakteriseren als een gefantaseerde autobiografie van Pier Paolo Pasolini. Maar de roman schetst ook het Italië dat zich van een onderontwikkeld land heeft opgewerkt tot een moderne staat, waar het fascisme heeft plaatsgemaakt voor terrorisme en waar tussen de woonkazernes de 'ragazzi' op hun bromfietsen steigeren, terwijl de heersende elite in ondoorzichtige schandalen verwikkeld is. Het is dit Italië dat op overtuigende wijze in het boek van Fernandez tot leven komt.'
- NRC-Handelsblad
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

particulier

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Alle boeken van GOED VERKEERD Stel een vraag over dit boek aan GOED VERKEERD

Deze verkoper staat op een markt in Bilthoven op 10-05-2024

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.