Lieshout, Maurice van - Een groeiend zedelijk kwaad; documenten

Schrijver:
Titel: Een groeiend zedelijk kwaad; documenten over de criminalisering en emancipatie van homoseksuelen 1910-1916
ISBN: 9789073052437
Taal: Nederlands
Uitgever: Het Spinhuis
Bijzonderheden: 1992/1e dr./290 p./paperback/nieuw
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Dit is een gruwelijk kwaad, een wraak roepende zonde"

In 1911 werd artikel 248 bis opgenomen in het Nederlandse Wetboek van Strafrecht. Hiermee werd seksueel contact tussen een meerderjarige en een minderjarige van hetzelfde geslacht een misdrijf. De meerderjarige die gepakt werd kon tot een gevangenisstraf van maximaal vier jaar veroordeeld worden.

Aan de invoering van '248 bis' gingen zowel binnen als buiten het parlement felle discussies vooraf. Het wetsartikel gaf ook de stoot tot de opriching van het Nederlandsch Wetenschappelijk Humanitair Komitee (1912), de eerste homo-emancipatiebeweging in ons land. Gedurende zestig jaar heeft '248 bis' honderden slachtoffers gemaakt. Pas in 1971 werd het artikel uit het Wetboek geschrapt.

Maurice van Lieshout verzamelde in deze bundel enkele van de belangrijkste documenten over de criminalisering en emancipatie van homoseksuelen in de periode 1910-1916. Naast brochures tegen '248 bis' bevat dit boek ook de integrale tekst van de eerste voorlichtingsbrochure voor het groot publiek en voor homoseksuelen zelf.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.