Leavitt, David - Terwijl Engeland slaapt; vert. (uit het Amerik

Schrijver:
Titel: Terwijl Engeland slaapt; vert. (uit het Amerikaans)door Frans van der Wiel. - Vert. van: While England sleeps. - 1993
ISBN: 9789061694465
Taal: Nederlands
Uitgever: De Harmonie
Bijzonderheden: 1993/1e dr./324 p./paperback
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In het begin van de jaren vijftig spanden de geschiedenis en de politiek samen om een situatie te scheppen waarin het me onmogelijk was het vak te boefenen dat ik had gekozen, namelik schrijven. Omdat ik in 1937 korte tijd communist was geweest, durfden de filmstudio's, op welke ik voor mijn broodwinning was aangewezen, me niet meer te vragen en brachten de Amerikaanse uitgevers die mijn vroegere romans hadden uitgegeven geen herdrukken meer uit. Daarom besloot ik van de nood een deugd te maken en het verhaal te schrijven dat ik tijdens mijn leven nooit zou kunnen publiceren. Wanneer zou zich zo'n gelegenheid immers nog eens voordoen?
Het was toevallig ook het verhaal van waarom ik in 1937 communist was geworden. Het antwoord was, kort gezegd, liefde.

David Leavitt (1961) wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste jonge Amerikaanse auteurs van dit moment. Zijn verhalenbundels 'Familiedans' en 'Waar ik nooit geweest ben' en zijn romans 'De verloren taal der kranen' en 'Eendere liefde' brachten hem internationale erkenning.
In tegenstelling tot deze boeken is 'Terwijl Engeland slaapt' een historische roman die speelt in de jaren dertig, met als achtergrond de Spaanse Burgeroorlog en het opkomend fascisme in Duitsland.
De verteller is Brian Botsford, een jonge Engelse schrijver van goede komaf, die zichzelf angstvallig voorhoudt dat ziijn homoseksualiteit slechts een voorbijgaande fase in zijn leven is. Als hij echter een verhouding krijgt met zowel Edward Phelan, een controleur van de Londens ondergrondse, als met Philippa Archibald, die hem als 'geschikte partij' is opgedrongen, wordt hij gedwongen een keus te maken.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.