Kellendonk, Frans - Mystiek lichaam; een geschiedenis

Schrijver:
Titel: Mystiek lichaam; een geschiedenis
ISBN: 9789029019700
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff (Meulenhoff Editie)
Bijzonderheden: 1987/4e dr./196 p./paperback
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
'Mystiek lichaam', volgens velen het belangrijkste werk van Frans Kellendonk, is door de schrijver zelf wel aangeduid als een roman over de economie van de liefde.
Het boek, dat inmiddels tot de klassieken van de twintigste eeuw behoort, wordt gedragen door drie personages: een vader, zijn zoon en zijn ongehuwde dochter. De vader is een vrek. Geld houdt zijn verlangen gaande, het geeft hem een eeuwige jeugd. Hij bewoont de Hemel der Ideeën.
Zijn zoon doet dat ook. Maar hij past voor de ondergeschikte rol die de man in de schepping is toebedeeld en gaat op zoek naar een andere manier van leven.
Op een koude paasmorgen kijkt de vader uit zijn slaapkamerraam. Boven op de poortstijl ziet hij zijn ongehuwde dochter zitten. Zij heeft een boodschap voor hem en haar broer: ze heeft besloten een kind op de wereld te zetten.

In ruim twaalf jaar heeft Frans Kellendonk (1951-1990) een indrukwekkend oeuvre van romans, verhalen, essays en vertalingen voortgebracht. Zijn werk en zijn meningen zijn achteraf gezien richtinggevend geweest voor zijn tijd. Zijn taal en zijn stijl worden nog altijd geprezen om hun grote trefzekerheid en kracht. En zijn ideeën geven inmiddels blijk van een vooruitziende blik en de moed om ongemakkelijke vragen te blijven stellen in een wereld waar de ratio leek te overheersen.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.