Spender, Stephen - De tempel; vert. (uit het Engels door Eva Wo

Schrijver:
Titel: De tempel; vert. (uit het Engels door Eva Wolff). - Vert. van: The temple. - 1988.
ISBN: 9050930603
Taal: Nederlands
Uitgever: Amber
Bijzonderheden: 1989/1e dr./272 p./paperback
Beschikbaar: 5 exemplaren
Prijs: € 1,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In 1929 schreef de Britse auteur en criticus Stephen Spender een autobiografische roman over een jonge biseksuele dichter die op uitnodiging van een Duitse vriend naar Hamburg gaat en in het naoorlogse Weimar geniet van de morele vrijheid die daar heerst. Het alter ego van Stephen Spender, Paul Schoner, ervaart de Freikörperkultur en de cultus rond Freundschaft aals bevrijdend in vergelijking met het strenge en verstikkende Engeland. De jonge dichter en vriend van Simon Wilmot (W.H. Auden) en William Bradshaw (Chrostpopher Isherwood) maakt een paradijs tussen de twee oorlogen mee, maar ziet ook bijna argeloos toe hoe de eerste tekenen van het fascistische Duitsland zich manifesteren.
Twee jaar geleden ontdekte John Fuller in de bibliotheek van de University of Texas het manuscript van De Tempel. Spender had het in de jaren zestig uit geldnood verkocht, nadat het in 1929 was geweigerd door zijn toenmalige uitgever.
De algemen geldende censuur op werken van homosexuele aard, waar veel auteurs in het behoudende Engeland van die jaren mee te maken hadden, zorgde er ook bij Spender voor dat zijnmanuscript in de vergeetla verdween. Spender bewerkte het manuscript van 1929 - hij voegde o.a. een tweede rèis in 1931 naar Duitsland toe - en bracht het uiteindelijk na 59 jaar uit. De roman behoorde onmiddellijk na verschijnen tot één van de meest besproken boeken van de afgelopen jaren.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.