Plas, Michel van der - Nu moet ik zijn geluk beschrijven; liter

Schrijver:
Titel: Nu moet ik zijn geluk beschrijven; literaire pelgrimages [o.a. over Oscar Wilde, Guido Gezelle en Paul Verlaine]
Taal: Nederlands
Uitgever: Anthos/Lanoo
Bijzonderheden: 1991/1e dr./192 p./paperback/nieuw
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
'Nu moet ik zijn geluk beschrijven' bevat een reeks literaire pelgrimages: verslagen van reizen naar oorden die onlosmakelijk zijn verbonden met de namen van schrijvers op crisismomenten in hun leven.
Michel van der Plas reconstrueerde ter plaatse steeds de historische levensomstandigheden en zocht er naar de sporen van hun leven en werk. We volgen hem naar de gevangenis van Mons, België, waar de dichter Paul Verlaine zijn straf moest uitzitten voor de aanslag op zijn jonge vriend Athur Rimbaud, of naar East Coker, waar T.S. Eliot zijn vaderen terugzocht en waar nu, na zijn dood, zijn as bewaard wordt. Van der Plas volgt ook het spoor terug van Dickens en van Oscar Wilde, die na zijn gevangeniservaringen in Reading, aan de Franse Kanaalkust probeerde te herstellen van zijn geestelijke kwetsuren en van Lord Byron, die in Messolongi, in Griekenland, de dood vond. In Roeselare ontmoeten wij Guido Gezelle en in Brussel Victor Hugo, die er, in de trouwe aanwezigheid van zijn maitresse Juliette Drouet, als banneling op wraak en eerherstel zint.

Van de Plas' pelgrimages bevatten een schat aan reisimpressies, feiten en historische reconstructies. Ze zijn gescheven met de intensiteit en de compassie, waarvoor hij door de AKO-jury uitbundig werd geprezen.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.