Spender, Stephen - Binnenwereld; een autobiografie; vert. (uit

Schrijver:
Titel: Binnenwereld; een autobiografie; vert. (uit het Engels) door Eva Wolf. - Vert. van: World within world. - 1951.
Taal: Nederlands
Uitgever: Amber
Bijzonderheden: 1990/1e dr./336 p./paperback
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In zijn veelgeprezen autobiografie uit 1951 geeft Stephen Spender, criticus, dichter en prozaist, een heldere en levendige kijk op tijdgenoten met wie hij deel uitmaakt van wat wel omschreven is als de Auden-generatie. Spender portretteert auteurs als Virginia Woolf, T.S. Eliot, W.H. Auden, Christopher Isherwood en niet te vergeten zichzelf. Ze waren vooral actief in de periode 1928-1939, toen velen kozen voor linkse politieke idealen, maar raakten aan het eind van de jaren dertig gedesillusioneerd.
Stephen Spender lijkt in zijn autobiografie verantwoording af te leggen voor de motieven van zijn generatiegenoten en schetst op onortodoxe wijze de eerste veertig jaar van zijn leven.
In het raamwerk van feiten en gebeurtenissen schiet hij, zoals Spender het zelf in zijn introductie noemt, de gaten van zijn persoonlijke belevenissen en maakt tegelijkertijd 'excursies naar het verleden en de toekomst' in de vorm van een uiterst boeiend verhaal.
Daarmee zette de auteur zich in 1951 af tegen de heersende tradities om een autobiografie te beginnen met een uitvoerige beschrijving van de - volgens Spender vaak saaie - jeugdjaren en een eindeloze opsomming van voorouders.
Na een korte en boeiende introductie beschrijft Spender zijn studiejaren in Oxford, gevolgd door de belangrijkste politieke en literaire gebeurtenissen van de zo roerige jaren dertig. Tenslotte geeft Spender een nauwgezette analyse van het debacle van de literaire beweging tijden de Tweede Wereldoorlog.
Een autobiografie, geschreven rond een spectrum van thema's die zo belangrijk zijn voor Stephen Spender : het literaire leven uit de jaren dertig, de poëzie, de liefde, vriendschappen, politiek en reizen.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.